Zuyderland zoekt een

Verplegingswetenschapper i.o.

Dienstverband

20 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Ben jij op zoek naar een volgende stap in jouw loopbaan?

Dan is de opleidingsplaats master Verplegingswetenschappen (Klinische Gezondheidswetenschappen) in combinatie met verpleegkundige HBO binnen de flexpool wellicht iets voor jou?

Zuyderland is één van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland, waar de patiënt verzekerd is van innovatieve zorg op menselijke maat. De zorg wordt professioneel en efficiënt georganiseerd in een inspirerende werkomgeving.

Daarnaast is Zuyderland ook één van de Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ). Als STZ-ziekenhuis loopt Zuyderland voorop met wetenschappelijk patiëntgericht onderzoek, topklinische zorg en opleidingen.

Jouw nieuwe baan

Talentvolle en enthousiaste professionals zijn cruciaal in het bieden van kwalitatief hoogwaardige zorg. Om verzekerd te blijven van kwalitatief hoogwaardige zorg en de continuïteit daarvan is er voortdurend behoefte aan nieuwe kennis. Deze kennis wordt bij voorkeur gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en onderzoek. Vervolgens is natuurlijk ook de effectieve vertaling daarvan naar de zorgpraktijk, ook wel ‘evidence based practice’ genoemd, nodig. Het (pre-)masterprogramma Verplegingswetenschap realiseert dit door inzichten uit de wetenschap en ervaringen uit de verpleegkundige praktijk met elkaar te verbinden. Binnen dit masterprogramma word je als opgeleid tot een onderzoeker (‘Verplegingswetenschapper’) die in staat is zelfstandig onderzoeken op te zetten en in zijn geheel uit te voeren. Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk voor de uitstroomrichtingen ‘onderwijs’, ‘beleid’, of ‘leiderschap’ te kiezen.

Als verplegingswetenschapper (i.o.) ben je binnen Zuyderland een cruciale schakel rond kwaliteit van zorg, zorginnovatie en deskundigheid van het verpleegkundig team en/of de verpleegkundige beroepsgroep. Je signaleert obstakels in de verpleegkundige praktijk en kan deze vertalen naar klinisch onderzoek. Daarnaast biedt Zuyderland jou de kans om als verpleegkundige HBO met verschillende medische specialismes samen te werken, door middel van de Flexpool. Als professional heb je binnen de Flexpool dus hét grote voordeel om jezelf verder te ontwikkelen en jouw kennis in diverse specialisaties te verbreden.  

Wat neem je mee?

 • Een verpleegkundige in het bezit van (minimaal) HBO-diploma verpleegkunde en een actieve BIG-registratie. Je hebt wiskunde op vwo-niveau behaald of hebt dit certificaat via een andere weg verkregen.
 • Je bent bereid vóór het masterprogramma (2 jaar) een pre-masterprogramma te volgen (1 jaar).
 • Je toont verpleegkundig leiderschap en hebt affiniteit met verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek.
 • Je bent bekend met zorgprocessen, werkt effectief samen en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Iemand die verantwoordelijkheid neemt en uitdagingen aan durft te gaan;
 • Veranderingsbereid, assertief en een echte teamplayer.
 • Flexibel inzetbaar op zowel locatie Sittard-Geleen als locatie Heerlen.
 • Je bent leergierig, enthousiast, zelfstandig, resultaatgericht en denkt ‘out-of-the-box’.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een opleidingsovereenkomst voor de duur van 3 jaar voor het volgen van de (pre-)masteropleiding Verplegingswetenschappen aan de Universiteit Utrecht per september 2023.
 • Je volgt de (pre-)masteropleiding binnen je functie als verpleegkundige binnen de flexpool, maar wordt hierbij gefaciliteerd voor het volgen van de opleiding (lesdagen, reiskosten, collegegeld etc.) De gemiddelde studiebelasting omvat ongeveer 20 uren per week en de lesdag vindt plaats op vrijdag.
 • Actieve begeleiding door verplegingswetenschappers binnen Zuyderland.
 • De mogelijkheid om vorm te geven aan jouw verdere verpleegkundige (academische carrière).
 • Een groot netwerk binnen en buiten Zuyderland waarbinnen veel kennis gedeeld wordt.
 • Een flexibele werkomgeving.
 • Salaris is conform FWG functiegroep 50 tussen € 2.759 en € 3.922,- bruto op fulltime basis.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals stoelmassages, loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Fran Peerboom, Daniël Huijten of Esther Veraa-Meesterberends, te bereiken via verpleegkundigonderzoek@zuyderland.nl  

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.
Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.