Mondriaan zoekt een

Verslavingsarts KNMG

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor Mondriaan Verslavingszorg (VZ) zoeken wij een verslavingsarts (32-36 uur p.w.). Jij kent de dynamiek binnen dit vakgebied, je denkt graag mee en een coachende rol naar je collega's past jou goed. Interesse om eens met ons mee te kijken? We horen je graag!

Past deze functie bij jou?
Werken bij Mondriaan Verslavingszorg (VZ) betekent werken binnen een dynamische verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de diversiteit van problematiek en behandeling, hulp- en dienstverlening, is Mondriaan VZ een veelzijdige werkgever. Wij bieden hulp en advies aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken en we zoeken naar de best passende behandeling of begeleiding voor iedere patiënt. Dat kan ambulant, klinisch en/of in deeltijdbehandeling zijn.

Als verslavingsarts geef je vorm aan het regiebehandelaarschap. Je voert regiebehandelaar-gesprekken en geeft inhoudelijk sturing aan collega's binnen het multidisciplinaire team. Jouw goede sociale vaardigheden zorgen voor een goed contact met patiënten en collega's maar ook met huisartsen, medisch specialisten en overige (zorg)professionals. Je geeft advies aan verwijzers en andere in- en externe collega's. Verder lever je een actieve bijdrage binnen de organisatie aan innovatie en verbetering van de kwaliteit van zorg. Het begeleiden van VZ-artsen in opleiding en verpleegkundig specialisten in opleiding behoort eveneens tot het takenpakket.

Wat zeggen onze medewerkers?
Monique, verslavingsarts: "Ik werk bij Mondriaan met een heel goed team en samen werken we aan het herstel van mensen die kampen met middelenmisbruik en alle ellende en schaamte die dat teweegbrengt. Dat ik er voor hen mag zijn, vind ik het meest bijzondere aan mijn werk. We luisteren zonder te oordelen met respect en acceptatie van hun beperkingen. In de maatschappij, vaak ook bij zorgprofessionals die niet in de verslavingszorg werken, heerst nog al eens de overtuiging dat verslaafden zelf verantwoordelijk zijn voor hun verslaving. Verslaving wordt door veel mensen gezien als een morele zwakte. Dat is het niet; het is een ziekte. Het kan iedereen overkomen. En daaraan heeft de patiënt net zoveel of weinig schuld als patiënten met een andere psychische of een lichamelijke aandoening."

Jouw kwaliteiten
 • Je hebt een zeer hoge mate van zelfstandigheid, neemt initiatief en je kunt als rolmodel fungeren;
 • Je bent gericht op het behalen van resultaten en in staat om tegenstellingen en weerstanden te overbruggen;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het management en je bent actief betrokken bij het ontwikkelen van het medisch beleid;
 • Vanuit jouw specifieke deskundigheid draag je bij aan het kwaliteitsbeleid van Mondriaan;
 • Je bent flexibel en past je makkelijk aan in onverwachte en stressvolle situaties en bedenkt creatieve oplossingen;
 • Je hebt een afgeronde opleiding tot basisarts met als toevoeging de postdoctorale opleiding Verslavingsarts KNMG en je bent BIG geregistreerd.
Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We hebben veel opleidingsmogelijkheden in huis, denk aan behandelmethodieken of de postmaster opleidingen tot klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog en psychotherapeut. Salaris en rechtspositie zijn conform CAO-GGZ; inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Functie-eisen
En verder:
 • Geschikte kandidaten krijgen meteen een vast contract;
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget (PB) dat je kunt investeren in jouw eigen fysieke en mentale gezondheid of in je loopbaan;
 • Lidmaatschap bij ODS waardoor je gebruik kunt maken van een zéér uitnodigend aanbod van sport en andere mogelijkheden om je vitaliteit te vergroten;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Thuiswerkvergoeding;
 • Lease-fietsenplan;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.
Mondriaan

De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Jenny Conraads, (RVE-manager), bereikbaar op het nummer: 06-34372677 en/of met Monique Bongaerts (verslavingsarts KNMG en specialismeleider Verslaving Mondriaan), tel.06-22562457.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag en een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.