Zuyderland zoekt een

Vervolgopleiding anesthesiemedewerker 3 jarig traject (HBOV-T)

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Voor onze operatiekamers zijn wij op zoek naar enthousiaste verpleegkundigen die zich willen ontwikkelen tot anesthesiemedewerker die de anesthesioloog ondersteunt vóór, tijdens en na de operatieve behandeling van de patiënt. Wil jij deze uitdaging aangaan? Lees dan snel verder over de functie, het traject en jouw profiel.

Wat houdt de functie anesthesiemedewerker in?!
Als anesthesiemedewerker werk je op het operatiekamercomplex en voer je zelfstandig taken uit onder eindverantwoordelijkheid van de anesthesioloog. Je begeleidt de patiënt en assisteert de anesthesioloog bij het toedienen van algehele anesthesie en andere anesthesie-technieken. We werken volgens het twee-tafelsysteem. Wanneer de anesthesioloog bij een andere patiënt is, ben jij verantwoordelijk voor je patiënt. Als anesthesiemedewerker heb je ook administratieve taken. Na afloop van de operatie zorg je voor het bedrijfsklaar maken van anesthesiologische middelen benodigd om de volgende operatie te kunnen uitvoeren. Aangezien geen patiënt hetzelfde is, is iedere operatie anders. Dat maakt het beroep zo uitdagend en afwisselend.

Onze afdeling
De OK van het Zuyderland MC beschikt over 21 operatiekamers verdeeld over twee locaties. De OK kenmerkt zich door een hoge dynamiek en is volop in beweging. Wij bieden als OK een breed pakket met hoogwaardige ingrepen. Bij ons krijg jij de kans te werken bij meerdere specialismen zoals neurochirurgie, KNO, kaakchirurgie, plastische chirurgie, traumatologie, orthopedie, urologie, gynaecologie, vaatchirurgie, oogheelkunde en longchirurgie.

Hoe ziet de opleiding eruit?
Jouw ambities dragen bij aan de ontwikkeling van de afdeling in een sterk veranderende omgeving.

Als anesthesiemedewerker in opleiding:
• Word je opgeleid tot anesthesiemedewerker. Het leren in de praktijk gebeurt vooral door middel van stages op de operatiekamerlocaties op zowel locatie Heerlen als locatie Sittard-Geleen. Het theoriegedeelte wordt verzorgd door Zuyd Hogeschool in Heerlen. Je komt in een groep met leerlingen afkomstig uit verschillende ziekenhuizen uit de regio.
• Het leren in de praktijk gebeurt door stages te volgen op de operatiekamer van Heerlen en Sittard-Geleen.
• Je draagt zorg voor het welzijn van de patiënt op de operatiekamer.
• Ondersteun je de anesthesist bij het toedienen van algehele anesthesie en andere anesthesie-technieken.
• Zorg je voor de aanwezigheid en inzet van de juiste materialen en apparatuur. Na de operatie zorg je samen met jouw collega’s voor de juiste afhandeling van deze gebruikte materialen en apparatuur.

Jouw vooropleiding
Om in aanmerking te komen voor het opleidingstraject dien je minimaal in het bezit te zijn van het diploma MBO-V of je rondt het 2e leerjaar HBO-V af in september 2020. Tot jouw kwaliteiten behoren een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel, hulpvaardigheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit. Je beschikt over goed technisch inzicht en bent belangstellend. Naast stressbestendig ben je in staat om je in elke situatie goed te kunnen concentreren.

Wij bieden
Gedurende het opleidingstraject ontvang je een leer-arbeidsovereenkomst.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ziekenhuizen.
Het collegegeld wordt in zijn geheel vergoed door het ziekenhuis. De boeken krijg je in bruikleen.

Start opleiding
In het voorjaar begin je met werken op de OK en de opleiding start in september 2020.

Meer informatie
Nog niet helemaal overtuigd? Voor meer informatie, neem dan contact op met: Opleidingsfunctionarissen-OK@zuyderland.nl, Ben Vervoort 088-4597017.
Of
Kom naar de open dag van Zuyd Hogeschool in Heerlen op zaterdag 23 november 2019 of zaterdag 15 februari 2020 van 10.00 tot 15.00 uur.

Hebben we nog steeds jouw interesse?!

Over Zuyderland Medisch Centrum
Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.
• Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
• Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
• Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
• Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
• Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
• Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.

Solliciteren
Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via www.werkenbijzuyderland.nl