Zuyderland zoekt een

Vervolgopleiding operatieassistent 3 jarig traject (V-HBO-VT)

Dienstverband

Fulltime

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO, HAVO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Voor onze operatiekamers zijn wij op zoek naar enthousiaste collega’s die zich willen ontwikkelen tot operatieassistent die de snijdend medisch specialist ondersteunt bij de operatieve behandeling van de patiënt. Wil jij deze uitdaging aangaan? Lees dan snel verder over de functie, het traject en jouw profiel.

Wat houdt de functie operatieassistent in?

Als operatieassistent ondersteun je de snijdend medisch specialist met verschillende taken, zoals het instrumenteren, assisteren en omlopen. Als OK-assistent ben je een onmisbare schakel in de operatiekamer en moet je dus goed weten wat de behandeling inhoudt en welke complicaties daarbij eventueel kunnen optreden.
Tijdens de operatie zorg je voor het klaarzetten van de benodigdheden voor de operatie en zorg je dat de chirurg de juiste instrumenten op het juiste moment krijgt en assisteer je bij de operatie. Na afloop van de operatie zorg je voor het bedrijfsklaar maken van de operatiekamer voor de volgende operatie.
Aangezien geen patiënt hetzelfde is, is iedere operatie anders. Dat maakt het beroep zo uitdagend en afwisselend.

Onze afdeling

De OK van het Zuyderland MC beschikt over 21 operatiekamers verdeeld over twee locaties. De OK kenmerkt zich door een hoge dynamiek en is volop in beweging. Wij bieden als OK een breed pakket met hoogwaardige ingrepen. Bij ons krijg jij de kans te werken bij meerdere specialismen zoals neurochirurgie, KNO, kaakchirurgie, plastische chirurgie, traumatologie, orthopedie, urologie, gynaecologie, vaatchirurgie, oogheelkunde en longchirurgie.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Jouw ambities dragen bij aan de ontwikkeling van de afdeling in een sterk veranderende omgeving.

Als operatieassistent in opleiding:

  • Word je opgeleid tot operatieassistent; Het leren in de praktijk gebeurt vooral door middel van stages op de operatiekamerlocaties op zowel locatie Heerlen als locatie Sittard-Geleen: Het theoriegedeelte wordt verzorgd door Zuyd Hogeschool in Heerlen. Je komt hier in een groep met studenten afkomstig uit verschillende ziekenhuizen uit de regio.
  • Het leren in de praktijk gebeurt door stages te volgen op de operatiekamer van Heerlen en Sittard-Geleen.
  • Je draagt zorg voor het welzijn van de patiënt op de operatiekamer.
  • Ondersteun je diverse specialisten bij de behandeling en onderzoek van de patiënt door te assisteren, instrumenteren en om te lopen.
  • Zorg je voor de aanwezigheid en inzet van de juiste materialen en apparatuur. Na de operatie zorg je samen met jouw collega’s voor de juiste afhandeling van deze gebruikte materialen en apparatuur.

 Jouw vooropleiding

Om in aanmerking te komen voor het opleidingstraject dien je minimaal in het bezit te zijn van:

  • Diploma MBO-V;
  • Diploma HAVO (voorkeur NG en/of NT profiel) en je hebt de eerste twee leerjaren van de HBO-V doorlopen;
  • Diploma VWO (voorkeur NG en/of NT profiel) en je heb het eerste leerjaar van de HBO-V doorlopen;
  • andere HBO Bachelor / diploma binnen de gezondheidzorg.

Tot jouw kwaliteiten behoren een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel, hulpvaardigheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit. Je beschikt over goed technisch inzicht en bent belangstellend. Naast stressbestendig ben je in staat om je in elke situatie goed te kunnen concentreren.
 

Wat bieden wij?

Gedurende het voorwerktraject word je tijdelijk geplaatst op de OK. Tijdens het opleidingstraject ontvang je een leer/arbeidsovereenkomst.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen.

Het collegegeld wordt in zijn geheel vergoed door het ziekenhuis. De boeken krijg je in bruikleen.

Start opleiding

De opleiding start in september 2021.

Meer informatie

Nog niet helemaal overtuigd? Voor meer informatie, neem dan contact op met: opleidingsfunctionarissen-OK@zuyderland.nl, Alexander Hollands 088-4597012

Of

Meld je aan voor de online open dag van Zuyd Hogeschool in Heerlen op zaterdag 21 november 2020
of zaterdag 20 maart 2021. Inschrijven via www.zuyd.nl

En/of

Meld je aan voor de open dag van de afdeling operatiekamers van het Zuyderland Medisch Centrum op zaterdag 23 januari 2021. Inschrijven via opleidingsfunctionarissen-ok@zuyderland.nl