Zuyderland zoekt een

Verzorgende B (Helpende plus +)

Dienstverband

0-28

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, MBO niveau 2, VMBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Thuiszorg

Wil jij onze cliënten de dag met een glimlach laten beginnen? Of hen klaarmaken voor een goede nachtrust? En ben jij in het bezit van het diploma ‘Zorg en Welzijn’ (niveau 2)? Stel jezelf dan aan ons voor. Net zoals Sandra dat heeft gedaan. De thuiszorg heeft dringend behoefte aan nieuwe collega’s. Ook Zuyderland Thuiszorg is op zoek naar versterking. Daarom bieden wij jou een uitgelezen kans om te starten als ‘Verzorgende B’ en te worden geschoold in het aanreiken en toedienen van medicatie. Ook als je gedurende een langere periode niet werkzaam bent geweest in de zorg. We geven jou de ruimte én begeleiding om jezelf te kunnen ontplooien in de wijk. Jouw compassie voor anderen staat daarbij centraal.

Wie zijn wij? 
Met een kleine 600 medewerkers is Zuyderland Thuiszorg een grote speler in de Westelijke Mijnstreek. Ruim 2600 cliënten ontvangen zorg, verpleging én begeleiding “achter de voordeur”. Daartoe hebben we 26 reguliere wijkteams die verpleging en verzorging vanuit de ZorgVerzekeringsWet en Wet Langdurige Zorg bieden, dichtbij de cliënt en aangestuurd door een wijkverpleegkundige. Bovenregionaal functioneren het Transmuraal Thuiszorg Team, gericht op specialistische verpleging na ziekenhuisopname of in palliatieve fase, en het Team Nachtzorg, met structurele én ambulante zorg in de nacht. Als laatste bieden we ook Gespecialiseerde Thuis Begeleiding (GTB) aan individuen en gezinnen die tijdelijk dan wel voor langere tijd de grip op het leven kwijt zijn en hierbij ondersteuning nodig hebben. Vooralsnog organiseren we dit vanuit drie gespecialiseerde teams, te weten Psychogeriatrie, Psychiatrie en Multiproblem Jeugd. 

Het gehele ervaringsverhaal van Sandra is terug te lezen op onze website: https://www.zuyderland.nl/verhalen/thuiszorg-verzorgende-b-sandra/.

Werken in de thuiszorg
De thuiszorg kent een grote verscheidenheid aan cliënten: van jong tot oud en van vitaal tot bedlegerig. Waar de ene cliënt herstellende is van een ziekenhuisopname, daar heeft de andere cliënt structureel ondersteuning nodig. Als ‘Verzorgende B’ ben je verantwoordelijk voor de lichamelijke verzorging van deze cliënten. Zo help je hen bij het aan- en uitkleden, wassen en eten. Daarbij laat je cliënten zoveel mogelijk zelf doen en stimuleer je hun zelfredzaamheid. De waardering voor jouw hulp is op elke adres even groot. Cliënten zien uit naar jouw komst en omarmen je als mens.

Werken in de thuiszorg vergt een grote mate van zelfstandigheid. Ook al ben je onderdeel van een wijkteam, je bent veelal solistisch op pad. Cliënten en hun mantelzorgers zijn jouw belangrijkste gesprekspartners. Uiteraard kun je altijd terugvallen op jouw collega’s en wijkverpleegkundige. Met ruim 500 medewerkers voorzien we jaarlijks zo’n 5.000 cliënten van thuiszorg. We doen dit in de regio’s Beek/Stein, Geleen/Schinnen, Sittard en Born/Susteren. Je bepaalt zelf in welke regio je aan de slag wilt. Dit geldt ook voor het aantal uren dat je wilt werken. En wil je groeien in jouw functie? Volg dan één van onze interne opleidingen, zoals de module ‘medicatie toedienen’ en ‘functieverlies bij kwetsbare ouderen’. Je zou zelfs door kunnen stromen naar de functie van ‘Verzorgende C’.

Wat bieden wij

 • een dienstverband van 1 jaar met uitkijk op een vaste aanstelling;
 • een functie ingeschaald in FWG 25 comform CAO VVT,  die  per juli 2021 omhoog gaat met 3%;
 • 8% vakantiegeld, een goede pensioenregeling en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • jij bepaalt in welke wijk en hoeveel uren je wilt werken, uiteraard altijd in wederzijds overleg;
 • een uitdagende en afwisselende functie waar veel ruimte voor eigen ontwikkeling is;
 • een voorkeursdag die jij graag vrij wilt hebben, waar dit uiteraard ook past in het rooster van jouw team;
 • een iPad, telefoon en digitale leeromgeving om je kennis op te frissen alsook uit te breiden;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan onze meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • een enthousiast en gedreven team waar collegialiteit, verantwoordelijkheid en uiteraard de client centraal staat.

Wat vragen wij

 • je beschikt over minimaal een mbo niveau 2 diploma zorg & welzijn;
 • je beschikt over een rijbewijs B en eigen vervoer;
 • je bent flexibel inzetbaar, tussen 07.00 en 23.00 van maandag t/m zondag;
 • je kan zelfstandigheid werken en bent creatief in het bedenken van oplossingen.

Liever eerst een kopje koffie drinken?
Stuur ons een Whatsappje of bel naar 06-13605648 indien je graag meer informatie wilt krijgen over de functie.
Wij zorgen er vervolgens voor dat wij de koffie klaar hebben staan en maken graag tijd om persoonlijk kennis te komen maken met jou!

 

Aandraagbonus
Ben jij zelf al werkzaam binnen Zuyderland Thuiszorg en ken of weet jij een geschikte Helpende +? Draag hem of haar dan gerust aan zodat jij als medewerker in aanmerking kan komen voor een aandraagbonus van 250 euro netto! Neem gerust contact op met HR over de voorwaarden. Dit kan via 06-13605648.