Zuyderland zoekt een

Verzorgende IG/Contactverzorgende Zorgcentrum Glana – Afdeling Biesenhof

Dienstverband

Bespreekbaar

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Overige

Beschik jij over een zorghart en ben jij op zoek naar een (parttime)baan waarin je echt uitgedaagd wordt? Kom dan werken als Verzorgende IG/Contactverzorgende!

Voor onze half open PG afdeling Biesenhof binnen het zorgcentrum Glana zijn wij op zoek naar meerdere verzorgenden IG/Contactverzorgenden die het verschil maakt voor onze cliënten. Biesenhof heeft alles in huis om jou een uitdagende, dynamische en bovenal fijne, nieuwe werkplek te bieden waar jij je optimaal kunt ontwikkelen! Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

Even voorstellen

Afdeling Biesenhof maakt deel uit van Zorgcentrum Glana en betreft een half open PG afdeling die bestaat uit 31 cliënten, die 24 uur per dag, 7 dagen per week bescherming, verpleging en intensieve geestelijke zorg nodig hebben. Binnen Biesenhof worden de cliënten dan ook dagelijks geholpen het maximale uit het leven te halen. Door de dagelijkse zorg die ze krijgen wordt er bijgedragen aan het lichamelijke en geestelijk welzijn. De afdeling is opgesplitst in vier units waar jouw (toekomstige) collega’s belevingsgericht en conform de wensen van bewoners zorg verlenen. Daarnaast heeft elke cliënt heeft zijn eigen accommodatie. In 2021 zal Biesenhof verbouwd gaan worden om nog meer in te spelen op de behoeften van de cliënten en het werken nóg aangenamer te maken. Het team van Biesenhof bestaat uit meerdere collega’s, die elk een hart voor de cliënten hebben en continu bezig zijn met kwaliteitsverbetering van de zorg.

Verder wordt binnen zorgcentrum Glana vanuit diverse afdelingen zorg verleend aan mensen met psychogeriatrische aandoeningen en mensen die als gevolg van een lichamelijke beperking extra zorg nodig hebben. Dit gebeurt zowel op grootschalige afdelingen als in kleinschalige woonvormen. Glana biedt daarnaast eerstelijnsverblijf zorg na een ziekenhuisopname en verleent palliatieve terminale zorg in haar hospice. Ook in de wijk heeft Glana een belangrijke rol als wijksteunpunt en aanbieder van dag voorziening en is zij zorgverlener aan de nabijgelegen zorgappartementen.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste en bevlogen collega. Respect, met aandacht, vertrouwen en een hart van goud omschrijven jou het beste. Je bent trots op wat je doet en kent je cliënten. Je ziet het dan ook als een uitdaging om hun gedrag te lezen en op die manier in te spelen op wat zij op dat moment nodig hebben. Daarnaast sta jij stevig in je schoenen en ga je geen enkele uitdaging uit de weg om elke dag opnieuw het verschil te maken.

Binnen onze afdeling coördineer jij de zorg en begeleiding van onze cliënten. Je hebt affiniteit met psychogeriatrische problematiek en je kunt goed werken in teamverband. Jij bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en biedt structuur en rust binnen de woning, waardoor de cliënten zich op hun gemak voelen. Jij runt het “huishouden” zelfstandig en betrekt hierbij de cliënten zoveel mogelijk.

Wat we graag willen zien:

+          Diploma Verzorgende IG, MDGO-VIG (niveau 3) en bent bereid om scholing tot Contactverzorgende te volgen.

+          Goede communicatieve vaardigheden zodat je kunt informeren, maar ook adviseren en instrueren.

+          De arbeidsduur per week is in overleg bespreekbaar en bedraagt maximaal 36 uur per week. We vinden het belangrijk dat je werk en privé goed kunt combineren.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

 • 07:00: Koffie en thee, daar starten we samen mee op. De dag begint met een korte overdracht vanuit de nachtdienst. We praten bij hoe de nacht is verlopen en of er bijzonderheden waren! Ieders taken worden verdeeld. Tijd om de dag te beginnen!
 • 07:15 – 10:00: Tijd voor de ochtendronde. Samen met je collega’s wek je de cliënten en help je ze met het opstarten van hun dag. Waar de zorgmomenten uit bestaan, is afhankelijk van wat de cliënten op dat moment nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld het ondersteunen in de ochtendzorg zijn, schoonmaken van wondjes, het helpen met steunkousen of het zorgen voor medicijnen. Als de cliënten klaar zijn met hun ochtendroutine breng je ze naar de woonkamer waar een heerlijk ontbijt met een lekkere kop koffie of thee op ze wacht!
 • 10:00 – 12:00: Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de cliënten hun draai gevonden hebben en de afdeling er weer mooi bij staat. Sommige cliënten willen net iets langer slapen of misschien wel in bad, tussen 10 en 12 help je deze cliënten aan hun start van de dag.
 • 12:00 – 15:30: Tussen de middag worden de cliënten verwend met een heerlijke warme maaltijd, gezellig samen aan tafel. Je ondersteunt de afdelingsassistente bij het opdienen hiervan en zorgt ervoor dat iedereen de juiste medicijnen krijgt. Na het eetmoment help je de cliënten even naar het toilet, op bed, naar een afspraak (kapper, pedicure) of activiteit (dansen op muziek, spelletjes). Tijd over? Dan ga je gezellig met de cliënten mee!
 • 15:30: Wanneer je op de klok kijkt is het alweer 15:30 uur. Zo’n dag vliegt voorbij! Met een zelfvoldaan gevoel stap je in de auto en bereid je je alvast voor op de volgende dag.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Vast contract vanaf dag 1
 • Betrokken collega's en een prettige werksfeer
 • Werken op de allernieuwste locatie
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden (salaris FWG 35-40 cao Z)
 • Doorgroei en ontwikkel mogelijkheden
 • Rekening met roosterwensen

Verder groeien en ontwikkelen

Ook jouw ontwikkeling staat bij ons niet stil! Door ons brede scala aan zorg zijn er volop kansen om jezelf te blijven uitdagen. Neem zelf de regie met je persoonlijke ontwikkelingsplan, ga in gesprek met onze loopbaanadviseurs of maak gebruik van de diverse mogelijkheden die de organisatie je te bieden heeft, denk bijvoorbeeld aan de verkorte opleiding tot verpleegkundige niveau 4, een werkbegeleiderscursus, palliatieve training, klinische lessen met onderwerpen uit het vakgebied (bijvoorbeeld omgaan met familiekwesties), verdieping in verschillende aandachtsgebieden (bijvoorbeeld mondzorg, HKM, ergo, Arbo) of de mogelijkheid om symposia te bezoeken.

Aandraagbonus

Ben jij zelf al werkzaam binnen Zuyderland Zorgcentra en ken of weet jij een geschikte Verzorgende IG? Draag hem of haar dan gerust aan zodat jij als medewerker in aanmerking kan komen voor een aandraagbonus van € 500 bruto! Neem gerust contact op met Recruitment over de voorwaarden. Dit kan via recruitmentcare@zuyderland.nl / 06-82851584.

Over Zuyderland Zorgcentra

Wij stellen de cliënt in staat zo mogelijk zijn eigen leven te leiden door middel van excellente en nabije zorg, uitgevoerd met passie en betrokkenheid, in nauwe samenwerking met partners in onze regio. Zuyderland heeft meerdere zorgcentra in de regio van Beek tot Echt. Onze locaties zijn gericht op PG, Somatiek, Kleinschalig wonen, Intramuraal, extramuraal en palliatieve terminale zorg.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Neem de stap en solliciteer

Ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Solliciteer dan direct middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via https://www.werkenbijzuyderland.nl/vacature/1653/verzorgende-igcontactverzorgende-zorgcentrum-glana-afdeling-biesenhof.

Liever eerst een keer meelopen of vrijblijvend een kopje koffie drinken? Stuur ons een WhatsApp bericht of bel (ma-do) naar: 06-82851584 en wij nemen contact met je op!