Zuyderland zoekt een

Verzorgende IG/ Eerst Verantwoordelijk Contactverzorgende (vaste nachten mogelijk) Zorgcentrum Kollenberg (Sittard)

Dienstverband

28-36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Ouderenzorg

Ben jij gediplomeerd verzorgende IG en krijg je graag de kans om je verder te ontwikkelen tot Eerst Verantwoordelijk Contactverzorgende (EVC)? Of ben je al werkzaam als contactverzorgende en op zoek naar een afwisselende en uitdagende werkplek waar geluisterd wordt naar jouw ideeën en inbreng en waar je deel uitmaakt van een fijn en hecht team? Zoek dan niet verder en lees snel onze vacature en solliciteer!

Als je daarnaast een echte "nachtbraker" bent en het fijn vindt om zorg en ondersteuning te bieden aan onze bewoners tijdens de nachtelijke uren, kun je ook vast ingezet worden in de nachten. We bespreken graag je voorkeuren en wensen met betrekking tot uren en diensten en nodigen je uit om persoonlijk kennis te komen maken en de mogelijkheden te bespreken. Wil je vrijblijvend een keer komen meelopen? Dat kan natuurlijk ook. De koffie staat voor je klaar!

 

Waar kom je te werken

Je werkt binnen afdeling 2 en 3, die zich verspreid over twee verdiepingen bevinden, in zorgcentrum Kollenberg. Hier bieden we zorg en begeleiding aan 33 bewoners met een somatische en/of psychogeriatrische aandoening. Elke bewoner heeft een eigen, gezellig appartement en wordt dagelijks gestimuleerd en ondersteund om zoveel mogelijk hun eigen leven te leiden zoals ze gewend zijn.

Gedurende de dag brengen bewoners vaak tijd door in de gezamenlijke huiskamer, waar dagelijks verschillende activiteiten en bezigheden worden aangeboden. Onze afdeling streeft ernaar een thuis te zijn voor onze bewoners, waarbij we altijd door een bril van mogelijkheden kijken en de bewoner centraal stellen. Dit betekent dat we niet werken met strikte huisregels en standaard zorgverlening, maar dat we werken op basis van de wensen en interesses van elke individuele bewoner.

Je komt terecht in een warm en leergierig team van 29 vaste collega’s en 4 stagiaires, waar open wordt gecommuniceerd en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de bouw en realisatie van een nieuw en modern zorgcentrum in Sittard, dat in het voorjaar van 2025 geopend zal worden. Zodra het zover is, zullen alle bewoners en medewerkers van Zorgcentrum Kollenberg naar deze nieuwe locatie verhuizen. In 2024 zullen we ons dan ook veel bezighouden met de voorbereidingen voor deze verhuizing, waarbij jij als verzorgende IG/EVC een belangrijke rol speelt.

Jouw nieuwe baan

Binnen ons hechte team van zorgcollega’s heb jij als verzorgende IG of Eerst Verantwoordelijk Contactverzorgende (EVC) een belangrijke regiefunctie. Elke dag word je uitgedaagd om met jouw expertise en actieve inzet onze bewoners de best passende zorg te bieden en een gezellige en huiselijke sfeer te creëren.

Je vervult deze rol door dagelijkse zorg te verlenen aan onze bewoners en bij te dragen aan hun lichamelijk en geestelijk welzijn. Hierbij staan hun individuele wensen en behoeftes altijd centraal. Je volgt de zorgleefplannen en hebt veelvuldig contact en overleg met collega’s vanuit verschillende disciplines, zoals artsen en psychologen. Indien nodig neem je de juiste acties.

Je werkt vanuit een open communicatieve werkhouding, waarbij er veel ruimte is voor eigen ideeën, creativiteit, verbeterpunten en feedback. Als teamlid en individu ben je in staat om te improviseren, bewaak je je eigen grenzen en draag je positief bij aan het behalen van de (team)resultaten.

Als EVC-er ben je naast bovengenoemde taken ook het eerste aanspreekpunt voor een aantal bewoners en hun families/vertegenwoordigers, disciplines, diensten en andere betrokkenen bij het zorg- en dienstverleningsproces. Je coördineert de zorg rondom deze bewoners.

Wat neem je mee?

 • Je hebt minimaal het diploma Verzorgende IG (óf MDGO-VP) niveau 3 of een in Nederland gelijkwaardig gewaardeerd buitenlands diploma. Indien je daarnaast ook een aanvullend diploma/certificaat hebt als contactverzorgende, of bereid bent deze scholing te volgen, kun je aan de slag als EVC;
 • Je hecht waarde aan huiselijkheid en gezelligheid, en draagt hier met jouw enthousiasme en persoonlijkheid positief aan bij;
 • Je bent ondernemend en bent in staat om mogelijkheden en kansen te herkennen en initiatieven te nemen om verbeteringen aan te brengen in het belang van de bewoner;
 • Je bent stressbestendig en weet rustig te blijven in snel veranderende situaties;
 • Je voelt je verantwoordelijk voor je werk en hebt de wens om je verder te ontwikkelen in je vak. Daarnaast ben je flexibel, communicatief sterk en sociaal vaardig. Naast het contact met cliënten heb je regelmatig contact met familieleden en mantelzorgers.

Wat krijg je van ons?

 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Een contract voor minimaal 24 uur en maximaal 36 uur per week waarbij het exact aantal contracturen in overleg wordt bepaald. Vaste nachten is mogelijk waarbij wij rekening houden met de arbeidstijdenwet. Dit betekent dat je af en toe ook in een andere dienst wordt ingezet. Voorkeuren (vb. vaste vrije dag) zijn bespreekbaar. Je rooster is minstens één maand op voorhand bekend;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Ziekenhuizen), inclusief een aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%) en vakantietoeslag (8,33%);
 • Een bruto maandsalaris volgens CAO Ziekenhuizen in FWG 35 als Verzorgende IG (minimaal €2.279,- bruto per maand en maximaal €3.276,- bruto per maand op basis van 36 uur per week) en in FWG40 als EVC (minimaal €2.391,- bruto per maand en maximaal €3.484,- bruto per maand op basis van 36 uur per week);
 • Ook jouw ontwikkeling staat bij ons niet stil! Door ons brede scala aan zorg zijn er volop kansen om jezelf te blijven uitdagen. Neem zelf de regie met je persoonlijke ontwikkelingsplan, ga in gesprek met onze loopbaanadviseurs of maak gebruik van de diverse mogelijkheden die de organisatie je te bieden heeft, denk bijvoorbeeld aan (verkorte) opleidingen, een werkbegeleiderscursus, palliatieve training, klinische lessen met onderwerpen uit het vakgebied.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW);
 • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON;
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz);
 • Naar keuze deelname aan de personeelsverzekering met korting op allerlei leuke uitjes, vakanties en interessante workshops en cursussen.

Meer weten?

Voor informatie kun je tijdens kantoortijden contact opnemen met Annemie Paquay, unitmanager, via whatsapp of telefoon op 06-12401377.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.