De Zorggroep zoekt een

Verzorgende (IG) en/of Medewerker Maatschappelijke Zorg, PG-plus, Camillus

Dienstverband

1 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Ouderenzorg
Ambitieuze zorgprofessional en toe aan een mooie uitdaging? Dan is dit iets voor jou!

Wat ga je doen?
Op locatie Camillus in Roermond in de Sector Wonen gaan we een nieuwe PG-plus afdeling openen. In de groepswoning PG-plus hebben we ruimte voor 8 bewoners en heeft elke bewoner een eigen slaapkamer en badkamer. Er is een grote, gezamenlijke huiskamer met open keuken. De begeleiding in de woning en de benadering door de medewerkers kenmerkt zich door rust, veiligheid en structuur.

De groepswoning is een gesloten setting en bedoeld voor cliënten met een functionele indicatie voor verblijf en behandeling op psychogeriatrische grondslag in combinatie met psychiatrische problematiek en voor cliënten met dementie waarbij zich ernstige gedragsproblemen ontwikkelen. De zorgbehoefte is bepalend voor de opname, niet de aandoening en/of leeftijd. Alle cliënten hebben een ZZP 7 indicatie en een indicatie voor groepsmeerzorg. Welzijn en dagbesteding spelen een belangrijke rol binnen de PG-plus ook is er aandacht voor de familie rond om de cliënt.

Als verzorgende IG of medewerker maatschappelijke zorg verricht je, op basis van het individuele zorgplan, alle voorkomende verzorgende taken. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan het lichamelijk, sociaal en geestelijk welbevinden van de cliënten. Je signaleert veranderingen in de (zorg)behoefte van cliënten en stimuleert hen tot zelfredzaamheid. Je draagt mede zorg voor een veilige en prettige woon-werkomgeving, mede door het bieden van structuur en rust. Ook krijg je te maken met veel verschillende situaties. Je moet dus stevig in je schoenen staan en goed zelf beslissingen kunnen nemen. Het is goed om te weten dat je deel uitmaakt van een team waar je op kunt terugvallen als dat nodig is en dat er een zeer nauwe en intensieve multidisciplinaire samenwerking is met arts en psycholoog.

Hoe zorgen wij voor jou?
Als verzorgende IG of medewerker maatschappelijke zorg schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 35 met een salaris van maximaal € 2937,68 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. Je werkt in een klein en persoonlijk team waarin je direct van start kunt. Uren in overleg.

De afdeling gaat per 1 oktober 2022 open maar van te voren gaan we al aan de slag samen. In de voorbereidende periode ga je samen met je team aan de slag om zowel de afdeling als het team vorm te geven. Ook is er ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en scholing op maat.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de bewoners is een beloning dubbel en dwars waard.

Daarom ontvang je bovenop je salaris:
 • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
 • Focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
 • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
 • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het “weg-na-het-werk”-programma
 • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal

Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we graag bij indiensttreding een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

Wat maakt jou de juiste VIG en/of MMZ?
Een collega die houd van een uitdaging, die out of the box denkt, beschikt over een gezonde dosis humor maar die ook stevig in zijn/ haar schoenen staat en zelf verantwoordelijkheid kan en durft te nemen. Affiniteit, kennis en ervaring met en voor onze doelgroep is wenselijk maar niet noodzakelijk. Natuurlijk heb je een warm zorghart en stel je de mens centraal. Je bent onderdeel van een compleet nieuw team dat zorg gaat dragen voor de ontvangst van de eerste cliënten op deze afdeling. Je vind het dan ook een uitdaging om mee te helpen met het opbouwen van deze nieuwe afdeling. Verder ben je een fijne collega die zelfstandig, maar ook in teamverband goed kan functioneren. Een dynamische werkomgeving? Daar krijg jij energie van!

Je bent:
 • bereid om je verder te ontwikkelen
 • bereid vraaggericht te werken
 • in staat tot relativeren en reflecteren
 • flexibel inzetbaar

Verder:
 • ben je in het bezit van het diploma verzorgende IG of medewerker maatschappelijke zorg aangevuld met de module verpleegtechnische vaardigheden of bereid deze te volgen.
 • heb je sociale vaardigheden voor een respectvolle omgang met collega’s, bewoners en hun relaties.

Enthousiast geworden?
Wil je meer informatie over de PG-Plus afdeling? Neem dan contact op met Danielle van Beurden Teamcoach Wonen via danielle.van.beurden@dezorggroep.nl. Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met onze recruiter Evelien Smeets via werkenbij@dezorggroep.nl

De Zorggroep
Werken bij De Zorggroep

Werken bij De Zorggroep betekent een betekenisvolle invulling geven aan het leven van kwetsbare mensen en bijdragen aan de lokale samenleving. Samen met jou durven we te kijken naar wat past bij jou en wat jouw plek binnen De Zorggroep kan zijn.

Samen begint met jou.

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorglocaties bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit Positieve Gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Samen met 5150 medewerkers en onze 2200 vrijwilligers zetten we ons dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Zo hebben we een medezeggenschapsraad, maar bijvoorbeeld ook een PAR (professionele adviesraad). De PAR geeft onafhankelijk, gevraagd en ongevraagd advies aan raad van bestuur over actuele werkinhoudelijke onderwerpen zoals het rookbeleid en kwaliteitsindicatoren. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt een bijdrage leveren en datgene doen waar hun hart ligt.