Zuyderland zoekt een

Verzorgende IG-ers Hof van Serviam (kleinschalig wonen) in Sittard

Dienstverband

24-32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg

Voor ons zorgcentrum Hof van Serviam in Sittard zijn we voor onze kleinschalige woonvorm op zoek naar verzorgende IG-ers. Binnen deze woonvorm ben jij als verzorgende IG degene die, met veel enthousiasme, zorgzaamheid en collegialiteit, samen met je collega’s een warme en aangename leef- en woonomgeving weet te creëren voor onze cliënten en hun naasten. Je bent werkzaam in een klein, hecht team waarin veel ruimte is voor eigen inbreng en je samen zorgt voor een fijne en prettige werkplek.

Onze kleinschalige woonvorm bestaat uit een 5-tal woningen waar in totaal 30 psychogeriatrische cliënten wonen en waarbij huiselijkheid en een fijne woonsfeer centraal staan. Elke cliënt heeft een eigen slaapkamer en maakt gebruik van de gezamenlijke woonkamer, keuken en het sanitair, net als thuis. We stimuleren onze cliënten om zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden. Alle activiteiten en zorg sluiten dan ook aan bij de interesses en het dagelijks ritme van de cliënt. Vanuit deze visie worden ook alle maaltijden dagelijks vanuit de woonvorm zelf bereid door het verzorgend personeel.

Wat ga je doen?

Als verzorgende IG ben je werkzaam binnen één van de kleinschalige woonvormen (circa 6 cliënten) waarbij je helpt de cliënt het maximale uit het leven te halen. Door de dagelijkse zorg draag je bij aan het lichamelijke en geestelijk welzijn van de cliënt.

Je maakt onderdeel uit van een fijn team waar de cliënt centraal staat. In het team en als individu ben je in staat om te improviseren, weet jij jouw grenzen te bewaken en lever je een positieve bijdrage om de gestelde (team)resultaten te behalen.

Je stelt de cliënt centraal. Hierin ga je afstemmings- en oplossingsgericht te werk. Samen met je team lever je excellente zorg- en dienstverlening op basis van heldere doelen en kaders.

Je verricht verzorging en begeleiding bij de cliënten op basis van het zorgleefplan en assisteert onder andere bij het verstrekken van medicatie.

Samen met je collega’s ben je daarnaast verantwoordelijk voor de dagelijkse bereiding van alle maaltijden (zowel koude als warme maaltijden) voor circa 6 cliënten.

Je signaleert veranderingen, rapporteert en zet de juiste acties uit.

Wie ben jij? 

Je bent een vakkundige verzorgende IG en je bent in het bezit van het diploma verzorgende IG, MDGO-VP (niveau 3) of een in Nederland gelijkwaardig gewaardeerd buitenlands diploma.

Je hebt een heldere en eigentijdse visie op ouderenzorg.

Je beschikt over ervaring en/of affiniteit met het werken met psychogeriatrische cliënten.

Je voelt je verantwoordelijk voor je werk, je wilt je graag verder ontwikkelen in je vak en bent flexibel, communicatief sterk en sociaal vaardig. In je werk heb je naast het contact met cliënten ook veelvuldig contact met familieleden en mantelzorgers.

Je bent ondernemend, denkt in mogelijkheden, herkent kansen en neemt daarbij initiatieven om verbeteringen te realiseren in het belang van de cliënt.

Je bent stressbestendig en in staat om de rust te bewaren in snel wijzigende situaties.

Wat bieden wij?

Er wordt gewerkt in alle diensten (zowel vroege-, late- als nachtdiensten).

Een dienstverband van gemiddeld 24 - 32 uur per week voor onbepaalde tijd

Uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Ziekenhuizen), inclusief een aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%).

Het salaris ligt conform CAO Ziekenhuizen voor een verzorgende IG in FWG 35 (minimaal €1938,- bruto per maand en maximaal €2882,- bruto per maand op basis van 36 uur per week).

Binnen onze organisatie zijn er voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen, zoals: verkorte opleiding tot verpleegkundige niveau 4; werkbegeleiderscursus; palliatieve training; klinische lessen met onderwerpen uit het vakgebied (bijvoorbeeld omgaan met familiekwesties); verdieping in verschillende aandachtsgebieden (bijvoorbeeld mondzorg, HKM, ergo, Arbo); mogelijkheid om symposia te bezoeken.

Interesse?

Ben je enthousiast en wil je graag solliciteren? Dat kan via de knop ‘solliciteer’. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hetty Saitaj, unitmanager, telefoonnummer: 06-10424892.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.