De Zorggroep zoekt een

Verzorgende IG, klooster Missiezusters, Steyl

Dienstverband

Bespreekbaar

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Ouderenzorg

Een afwisselde functie in het team van de Missiezusters!

Zet jij de zusters van het klooster Missiezusters op de eerste plaats? Ben je op zoek naar een plek waar somatiek en dementiezorg gecombineerd wordt? Solliciteer dan naar de functie van verzorgende IG bij het team Missiezusters in Steyl. Het team biedt wijkverpleging binnen de muren van het Klooster van de Missiezusters.

Wat ga je doen?
Voor het team Missiezusters van het Groene Kruis Thuiszorg team zijn wij op zoek naar een Verzorgende IG. Je helpt thuiswonende religieuzen met een zorgbehoefte. Op basis van het individuele zorgplan draag je zorg voor de dagelijkse verzorging van en begeleiding aan de zusters van het Klooster van het Heilig Hart (de Missiezusters). Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan hun lichamelijk, sociaal en geestelijk welbevinden. Je signaleert veranderingen in de (zorg)behoefte van de zusters en stimuleert hen tot zelfredzaamheid. Mede dankzij jou kunnen de zusters thuis blijven wonen, onafhankelijk van de omvang van hun zorgvraag.

Je:
·         helpt met de ADL-zorg
·         draagt zorg voor de medicatie, injecteren, wondzorg en overige verpleegtechnische handelingen
·         biedt mentale en emotionele ondersteuning

In het klooster van de Missiezusters in Steyl wonen ongeveer 90 zusters. Ruim een derde van de zusters ontvangt geïndiceerde zorg. Als het nodig is wordt aan deze zusters en aan de overige zusters aanvullende zorg buiten de indicatie verleend. Op termijn zal het aantal zusters dat zorg ontvangt afnemen. Echter er kan in de nabije toekomst ook sprake zijn van een tijdelijke toename van zorg, bijvoorbeeld door het sluiten van kloosters elders. Of doordat missiezusters die werkzaam zijn in andere landen, hulpbehoevend worden en naar het klooster in Steyl verhuizen. De fluctuatie in zorgbehoefte brengt een uitdaging met zich mee. Hoe zorgen we er samen voor dat we op een goede manier omgaan met de wisselende vraag in zorgbehoefte, zodat uiteindelijk ook de laatste zuster goede zorg kan ontvangen, waardoor ze haar leven als missiezuster kan blijven vervullen. Samen met het Hoofd Verpleging van de Missiezusters en de Missiezusters zelf, ga jij deze uitdaging aan.

Wat maakt jou de juiste Verzorgende IG?
Je bent zelfverzekerd en weet met jouw kennis en kunde kordate beslissingen te nemen in elke situatie. Je kunt, samen met je collega’s, op een creatieve manier omgaan met de middelen die je op dat moment ter beschikking hebt en maakt hierin de juiste keuzes.

Je bent een:
·         gediplomeerd Verzorgende IG of Ziekenverzorgende
·         goede luisteraar ook als het even niet uitkomt
·         kei in de omgang met de zusters, hun familie en je collega’s

Hoe zorgen wij voor jou?
Als Verzorgende IG schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 35 met een salaris van maximaal € 2.762,34 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. Je kunt direct van start in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het aantal uren bespreken we samen met jou.
Wil je jezelf verder ontwikkelen? Doorgroeien naar de functie van bijvoorbeeld Coördinator van Zorg en Diensten, Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) of Verpleegkundige met de daarbij behorende opleiding? We helpen je bij De Zorggroep graag met jouw individuele opleidingsvraag en gaan met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de bewoners van het klooster van de Missiezusters is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris een:
·         eindejaarsuitkering van 8,33%
·         vakantiegeld van 8%
·         aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, van fietsplan, fitnessregeling en collectieve verzekeringen tot een kortingspas voor verschillende winkels en voordelig geprijsde uitjes in het ‘weg-na-het-werk’-programma. 

Over de Missiezuster, door de Missiezusters:
“Het Moederhuis van de Missiezusters “Dienaressen van de H. Geest” is gelegen in Steyl aan de Zustersstraat 20. Wij zijn in 1889 gesticht door Pater Arnold Janssen. Ons Moederhuis maakt deel uit van een wereldwijde internationale gemeenschap. Wij zijn in 48 landen aanwezig en hebben rond 3000 leden. De zorg voor onze oude, zieke en hulpbehoevende medezusters neemt een belangrijke plaats in onder de verschillende apostolaten in ons moederhuis. Deze taak daagt ons steeds opnieuw uit: hoe kunnen wij de nodige voorwaarden scheppen om aan elke zuster de mogelijkheid te geven, haar zending als missiezuster tot aan het einde van haar leven te vervullen. Velen van de zusters die in het moederhuis hun oude dag doorbrengen, leven al jaren in dit huis. Sommigen echter komen pas op hoge leeftijd uit andere missielanden en/of communiteiten terug. Deze gemeenschap heeft de verplichting op zich genomen, in goede en kwade dagen voor hun leden te zorgen. De zorg voor onze oude en zieke zusters volgt daarom uit onze gemeenschappelijke roeping. Wij vervullen samen onze zending, en steunen en helpen elkaar op onze weg in elke fase van ons leven. Daarom zorgen wij er voor, elkaar zodanig te begeleiden dat elke zuster op haar manier en met haar individuele levensgeschiedenis een weg kan gaan die tot ontplooiing van haar leven leidt."

Direct solliciteren?
Vul het sollicitatieformulier in en voeg je CV toe.
Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we graag bij indiensttreding een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

Eerst meer weten?
Wil je meer informatie over de functie of de organisatie? Zelf ervaren hoe het team van de Missiezusters werkt?
Neem contact op met onze Recruitmentmedewerker Lynn Jeuken via e-mail: werkenbij@dezorggroep.nl 
Lynn vertelt je graag meer over het werk van Verzorgende IG bij de Missiezusters.

Interesse in andere vacatures binnen De Zorggroep?
Klik hier voor een overzicht van alle actuele vacatures.
Staar je niet blind op een vacature. Er is zoveel te doen bij De Zorggroep. Er zit vast een leuke functie voor jou bij. 
En wist je dat er bij de Zorggroep niet alleen mogelijkheden zijn voor gediplomeerde medewerkers? Je bent ook van harte welkom als je nog aan een opleiding moet beginnen. Dus kom kennismaken!

De Zorggroep
De Zorggroep biedt zorg en verpleging aan iedereen die dat nodig heeft. 
Van jong tot oud. In professionele woon- en zorgcentra maar ook thuis.
Op 39 locaties met ruim 5.000 medewerkers en bijna 3.000 vrijwilligers.
Dwars door Noord- en Midden-Limburg.
De best mogelijke zorg en ondersteuning krijgen. Daar zorgen wij voor.
Talentvolle mensen bieden wij daarom een plek waar je met plezier werkt, leert en jezelf ontwikkelt. Zorg jij? Dan zorgen wij voor jou.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.