Zuyderland zoekt een

Verzorgende IG (vaste nachten mogelijk) PG-afdeling (kleinschalig) Hof van Serviam (Sittard)

Dienstverband

16-36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Ouderenzorg

Voor zorgcentrum Hof van Serviam in Sittard zijn we op zoek naar een verzorgende IG voor onze kleinschalige woonvorm (PG). Het aantal uren per week is bespreekbaar. Ben jij die enthousiaste en zorgzame verzorgende IG die in staat is een warme en aangename leef- en woonomgeving te creëren voor onze cliënten en hun naasten? Dan verwelkomen we je graag in ons team!

Als je daarnaast een echte "nachtbraker" bent en het fijn vindt om als verzorgende IG zorg en ondersteuning te bieden aan onze bewoners tijdens de nachtelijke uren, kun je ook vast ingezet in de nachten. We bespreken graag je voorkeuren en wensen met betrekking tot uren en diensten en nodigen je uit om persoonlijk kennis te komen maken en de mogelijkheden te bespreken. Wil je vrijblijvend een keer komen meelopen? Dat kan natuurlijk ook. De koffie staat voor je klaar! 

Waar kom je te werken?

Je bent werkzaam in een klein, fijn en hecht team waarin veel ruimte is voor eigen inbreng en je samen zorgt voor een prettige werk- en leefomgeving.

Onze kleinschalige woonvorm bestaat uit een vijftal woningen waar in totaal 30 bewoners wonen met psychogeriatrische aandoeningen en waarbij huiselijkheid en een fijne woonsfeer centraal staan. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer en maakt gebruik van de gezamenlijke woonkamer, keuken en het sanitair, net als thuis. We stimuleren onze bewoners om zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden. Alle activiteiten en zorg sluiten dan ook aan hun individuele interesses en dagelijks ritme. Vanuit deze visie worden ook alle maaltijden dagelijks vanuit de woonvorm zelf bereid door het verzorgend personeel. 

Onze zorgmedewerkers worden regelmatig geschoold om hun kennis en vaardigheden te verbeteren en beter aan te sluiten op de individuele zorgbehoeften van de cliënt. Hierdoor kun jij als verzorgende IG jezelf verder ontwikkelen en de beste zorg verlenen.

Jouw nieuwe baan

Je bent werkzaam binnen één van de kleinschalige woonvormen (6 bewoners) waarbij je Als verzorgende IG een belangrijke regiefunctie hebt. Elke dag word je uitgedaagd om met jouw expertise en actieve inzet onze bewoners de best passende zorg te bieden en een gezellige en huiselijke sfeer te creëren.

Je vervult deze rol door dagelijkse zorg te verlenen aan onze bewoners en bij te dragen aan hun lichamelijk en geestelijk welzijn. Hierbij staan hun individuele wensen en behoeftes altijd centraal. Je volgt de zorgleefplannen en hebt veelvuldig contact en overleg met collega’s vanuit verschillende disciplines, zoals artsen en psychologen. Indien nodig neem je de juiste acties.

Je werkt vanuit een open communicatieve werkhouding, waarbij er veel ruimte is voor eigen ideeën, creativiteit, verbeterpunten en feedback. Als teamlid en individu ben je in staat om te improviseren, bewaak je je eigen grenzen en draag je positief bij aan het behalen van de (team)resultaten.

 Wat neem je mee?

 • Je hebt minimaal het diploma Verzorgende IG (óf MDGO-VP) niveau 3 of een in Nederland gelijkwaardig gewaardeerd buitenlands diploma;
 • Je bent ondernemend en bent in staat om mogelijkheden en kansen te herkennen en initiatieven te nemen om verbeteringen aan te brengen in het belang van de bewoner;
 • Je bent stressbestendig, kunt goed zelfstandig werken en weet rustig te blijven in snel veranderende situaties;
 • Je voelt je verantwoordelijk voor je werk en hebt de wens om je verder te ontwikkelen in je vak. Daarnaast ben je flexibel, communicatief sterk en sociaal vaardig. Naast het contact met cliënten heb je contact met familieleden en mantelzorgers.
 • Affiniteit met onze doelgroep (gedragsproblematiek/psychiatrie) is een pre;

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Een contract voor minimaal 16 uur en maximaal 36 uur per week waarbij het exact aantal contracturen in overleg wordt bepaald. Wij houden rekening met de arbeidstijdenwet. Dit betekent dat wanneer je meer dan 21,5 uur per week in de nachtdienst werkt, je ook af en toe in een andere dienst wordt ingezet.  Voorkeuren (vb. vaste vrije dag) zijn bespreekbaar. Je rooster is minstens één maand op voorhand bekend;
 • Salaris volgens CAO Ziekenhuizen. Als Verzorgende IG kom je in FWG35 (minimaal €2.279 en maximaal €3.276 bruto per maand op basis van 36-urige werkweek);
 • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%) volgens CAO Ziekenhuizen.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW);
 • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen via Centraal Beheer/AON;
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Loyalis);
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen en andere initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals loopbaanadvies en diverse opleidingsmogelijkheden (bijvoorbeeld opleiding tot Eerst Verantwoordelijk contactverzorgende of een verkorte opleiding tot verpleegkundige).

Interesse?

Voor informatie kun je tijdens kantoortijden contact opnemen met Julia Broeren, unitmanager, via whatsapp of telefoon op 06-57105482.

Meer weten? 

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.