Zuyderland zoekt een

Verzorgende IG / Verpleegkundige afdeling 't Plus-Heukske Zorgcentrum Lemborgh in Sittard (vaste nachtdienst of vaste avonddienst mogelijk)

Dienstverband

24-36

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Overige

Zorgcentrum Lemborgh in Sittard is voor ’t Plus-Heukske op zoek naar een Verzorgende IG of verpleegkundige met ervaring binnen de psychiatrie en het begeleiden van cliënten met gedragsproblematiek.

Zoek jij een uitdagende werkplek binnen een kleinschalige setting waarin je je kennis en kunde op het vlak van psychiatrie/onbegrepen gedrag inzet om onze cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen in hun dagelijkse leven, reageer dan snel!

‘T Plus Heukske binnen zorgcentrum Lemborgh betreft een kleinschalige somatiek-plus setting binnen een grootschaligere somatiek afdeling waar intensieve zorg en begeleiding geboden wordt aan een achttal cliënten met gedragsproblematiek. Als verzorgende IG of verpleegkundige ben je werkzaam binnen zowel de kleinschalige setting als binnen de somatiek afdeling zelf.

Door een intensieve samenwerking met het multidisciplinaire team, zijn wij in staat om excellente zorg te bieden die afgestemd is op de behoeften en wensen van elke individuele cliënt. Daarnaast kunnen wij op deze manier een efficiëntere doorstroom van de cliënt garanderen waarbij het aantal tussentijdse overplaatsingen zo minimaal mogelijk zal zijn. Onze zorgmedewerkers krijgen regelmatig scholingen aangeboden die aansluiten bij de doelgroep. Op deze manier kun jij je je als verzorgende IG of verpleegkundige verder ontwikkelen en kun je beter aansluiten op de individuele zorgvraag van de cliënt.

Wat ga je doen? 

 • Als verzorgende IG of verpleegkundige binnen onze afdeling draag je bij aan de intensieve zorg, observatie en  diagnostiek van onze cliënten die extra begeleiding en aandacht nodig hebben vanwege complexe gedragsproblematiek. Je neemt deel aan de uitvoering van de dagelijkse zorg waarbij je als Verpleegkundige tevens verpleegtechnische interventies uitvoert.
 • Jij voert zelfstandig de regie over je eigen werkzaamheden en coacht en begeleidt je zorgcollega’s daar waar nodig. Je “spart” regelmatig met je zorgcollega's en de behandelaren binnen het multidisciplinair team waarvan je deel uitmaakt waarbij gezamenlijk gezocht wordt naar de best passende zorg.
 • Je adviseert met betrekking tot de uitvoering van de (zorg)werkzaamheden vanuit je expertise. Hierin heb je, vanuit je deskundigheid, tevens een signalerende en coachende rol.
 • Je levert een bijdrage in de deskundigheidsbevordering van zorgcollega's en leerlingen.

Wie ben jij?

 • Voor de functie van Verzorgende IG ben je in het bezit van het diploma verzorgende IG en voor de functie van Verpleegkundige ben je minimaal in het bezit van het diploma: verpleegkunde MBO-4 en geldige BIG registratie.
 • Affiniteit met onze doelgroep (gedragsproblematiek/psychiatrie) is een pre daarnaast beschik je over kennis en ervaring op het gebied van consultatie en onderzoek.
 • Je draagt zorg voor het bijhouden van de vakbekwaamheid v.w.b. voorbehouden en risicovolle handelingen.
 • Je hebt noodzakelijke kennis van en inzicht in procedures, protocollen en werkwijzen van de eigen en andere afdelingen en draagt hierdoor bij aan patiëntveiligheid.
 • Je volgt in- en externe ontwikkelingen binnen het vakgebied, verkent hierbij mogelijkheden en/of consequenties voor het zorggebied en beoordeelt deze op relevantie en bruikbaarheid in de praktijk.

Wat bieden wij?

 • Een baan voor onbepaalde tijd bij de grootste werkgever van Limburg;
 • Een contract voor minimaal 24 uur en maximaal 36 uur per week waarbij het exact aantal contracturen in overleg wordt bepaald. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om vast in de nachten ingezet te worden of vast in de avonddiensten als één van beiden je voorkeur heeft;
 • Salaris volgens CAO Ziekenhuizen; Verzorgende IG: FWG35 (minimaal €2028 en maximaal €2972 bruto per maand op basis van 36-urige werkweek), Verpleegkundige: FWG 45 (min €2554 en maximaal €3468 bruto per maand bij een 36-urige werkweek);
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Ziekenhuizen), inclusief een aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%) en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder collectiviteitskorting bij zorgverzekering, een sportabonnement met korting, ontspannende stoelmassages, leuke teamuitjes, interessante workshops en nog veel meer leuke en interessante voordelen die jaarlijks worden vernieuwd;
 • Tal van carrière en ontwikkelingsmogelijkheden binnen onze brede organisatie (zorgcentra, hospices, ziekenhuis, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg en thuishulp),

Interesse?

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Dat kan via de knop ‘solliciteer op deze vacature’. Voor informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Monique van Beek, unitmanager, telefoonnummer: 06-12815045.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.

Over Zuyderland Zorgcentra

Wij stellen de cliënt in staat zo mogelijk zijn eigen leven te leiden door middel van excellente en nabije zorg, uitgevoerd met passie en betrokkenheid, in nauwe samenwerking met partners in onze regio. Zuyderland heeft meerdere zorgcentra in de regio van Beek tot Echt. Onze locaties zijn gericht op PG, Somatiek, Kleinschalig wonen, Intramuraal, extramuraal en palliatieve terminale zorg.

Solliciteren

Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via https://www.werkenbijzuyderland.nl/vacature/411/verzorgende-ig-verpleegkundige-afdeling-t-plus-heukske-zorgcentrum-lemborgh-in-sittard-vaste-nachtdienst-of-vaste-avonddienst-mogelijk