Mondriaan zoekt een

Verzorgende IG voor Ouderenzorg

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Je bent verzorgende IG en zoekt een werkplek waar je tijd hebt voor de patiënt? Kom dan eens een kop koffie of thee met ons drinken, dan vertellen wij je meer over de mogelijkheden binnen Mondriaan Ouderenzorg. We luisteren graag naar wat jij te bieden hebt voor onze patiënten en je collega's!

Voor de open en gesloten opname afdeling van Ouderenzorg zoeken we een verzorgende IG (24 - 36 u/w). Bij ons werk je vanuit eigen verantwoordelijkheid, heb je een leidende rol in de behandeling van de patiënten en ga je actief met hen aan de slag. Samen met je team werk je aan de beste behandeling en zorg voor onze ouderen. Kom jij hieraan bijdragen? We maken graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?
Afdeling C3 is de acute opname afdeling van Mondriaan Ouderenzorg waar vooral psychische zorg verleend wordt aan ouderen vanaf 65 jaar die acute zorg nodig hebben. Het verblijf van patiënten op de afdeling is kort, zo'n 1 à 2 maanden. In deze periode vindt diagnostiek en kortdurende behandeling plaats door een multidisciplinair team.

Afdeling C4 is een open opname en resocialisatieafdeling. Samen met de patiënt behandelen, stabiliseren en verfijnen we diagnostiek van de gerontopsychiatrische problematiek door middel van opname vanuit de thuissituatie of voortzetting van behandeling op een van de gesloten opnameafdelingen. Er wordt gestreefd naar optimaliseren van zelfstandigheid en zelfredzaamheid op meerdere levensgebieden. Om dit te faciliteren heeft de afdeling een open karakter waarbij zoveel mogelijk aanspraak wordt gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt.

Lees eens het verhaal van Christiaan Macco een van de medewerkers binnen Mondriaan ouderen. https://www.werkenbijmondriaan.nl/verpleegkundigebijouderenzorg/

Wat ga je doen?

 • Je signaleert veranderingen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak. Wanneer er somatisch iets verandert, kan dit ook effect hebben op het psychische vlak, en andersom;
 • Je levert een bijdrage aan het opstellen van verpleegplannen en bereidt de MDO en artsenvisite voor. Natuurlijk woon je ook de medicatiereview bij;
 • Je voert verpleegtechnische handelingen uit;
 • Je hebt wekelijks overleg met de verschillende disciplines binnen de afdeling;
 • Je verleent palliatieve zorg, wanneer nodig;
 • Je zorgt voor de administratieve afhandeling van rapportages en overdrachten;
 • Je begeleidt leerlingen en studenten;
 • Je neemt een rol in één van de aandachtsgebieden die vastgesteld zijn op de afdeling.
Wat zeggen onze medewerkers?
"Werken bij Ouderenzorg is de beste keuze die ik kon maken", zo zegt Ludo (verzorgende IG) en inmiddels al 4 jaar werkzaam bij Mondriaan. "Iedere cliënt heeft zijn eigen verhaal. Ze zijn allemaal heel verschillend en laten vaak uitersten zien. Ze vinden je heel erg leuk of juist helemaal niet. Dat maakt het werk bijzonder. Iedere cliënt heeft zijn eigen aanpak, je moet snel kunnen schakelen, creatief zijn."

En het team? "We hebben een fijn team, we lachen met elkaar en zijn er voor elkaar. De sfeer is ontspannen. Eigenlijk hebben we een hele sterke band. Dat maakt het werk extra aantrekkelijk: fijne collega's en fijne cliënten. Dat vind je bij ons."

Dit neem je mee
 • Je bent in het bezit van minimaal het diploma mbo Verzorgende IG;
 • Je hebt grote affiniteit met de doelgroep ouderen;
 • Je beschikt over een flexibele werkhouding, je bent toegewijd en je staat stevig in je schoenen;
 • Je vindt het leuk om uitgedaagd te worden en werkt graag in een dynamische, soms hectische werkomgeving;
 • Tevens heb je de bereidheid om onregelmatig te werken.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Wij bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract;
 • Het salaris bedraagt minimaal €2.121,-- en maximaal €3.101,-- (FWG 40 - CAO GGZ, kernfunctie medewerker zorg 1). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Een persoonlijk budget (PB) dat je kunt investeren in jouw eigen fysieke en mentale gezondheid of in je loopbaan;
 • Lidmaatschap bij ODS waardoor je gebruik kunt maken van een zéér uitnodigend aanbod van sport en andere mogelijkheden om je vitaliteit te vergroten;
 • Lease-fietsenplan;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Paul Teunissen, afdelingshoofd, bereikbaar op het nummer: 06-13119767 of met Will Steijns, afdelingshoofd, bereikbaar op het nummer 0629676248.

Heb je interesse, stuur dan een reactie vóór 12 juli 2022 via de sollicitatiebutton. Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie/LOGO-verklaring te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld