Zuyderland zoekt een

Verzorgende IG Zorgcentrum Glana, afdeling Rosengarten

Dienstverband

24-36 uur per week (uren zijn bespreekbaar)

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg

Ben jij op zoek naar een baan waarin je echt uitgedaagd wordt als verzorgende IG en waarbij jij een zeer belangrijke rol speelt in het behandelproces van onze cliënten dan verwelkomen we je graag als nieuwe collega binnen onze afdeling Rosengarten van Zorgcentrum Glana.

Afdeling Rosengarten heeft alles in huis om jou een uitdagende, dynamische en bovenal fijne, nieuwe werkplek te bieden waar jij je optimaal kunt ontwikkelen! Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder! 

Even voorstellen

Afdeling Rosengarten maakt deel uit van zorgcentrum Glana en is een afdeling waar crisisinterventie en gespecialiseerde zorg geboden wordt aan maximaal 12 cliënten met psychogeriatrische aandoeningen binnen een prikkelarme en gesloten setting. Het betreft een zogenaamde doorstroomafdeling waarbij cliënten vanuit hun thuissituatie tijdelijk (circa 3 tot 6 maanden) bij ons worden ondergebracht. Gedurende deze periode wordt de cliënt geobserveerd en therapeutisch behandeld en stel jij als verzorgende IG samen met je zorgcollega’s een passend en compleet behandelplan op. Het merendeel van de cliënten wordt vervolgens binnen Zuyderland overgeplaatst naar een vaste zorgafdeling die het beste aansluit bij het behandelplan en wensen van de cliënt.

Verder wordt binnen Glana vanuit diverse afdelingen zorg verleend aan mensen met psychogeriatrische aandoeningen en mensen die als gevolg van een lichamelijke beperking extra zorg nodig hebben. Dit gebeurt zowel op grootschalige afdelingen als in kleinschalige woonvormen. Glana biedt daarnaast eerstelijnsverblijf zorg na een ziekenhuisopname  en verleent palliatieve terminale zorg in haar hospice. Ook in de wijk heeft Glana een belangrijke rol als wijksteunpunt en aanbieder van dagvoorziening en is zij zorgverlener aan de nabijgelegen zorgappartementen. 

Klaar voor de toekomst

Als locatie is zorgcentrum Glana op dit moment volop in ontwikkeling. Zo wordt de bestaande bouw vernieuwd en wordt er te midden van het park een prachtig, nieuw woon-zorgcomplex gerealiseerd, bestaande uit negen ruim opgezette woningen en een nieuw hospice. Medio 2021 zal afdeling Rosengarten als een van de eerste afdelingen overgaan en één van de nieuwe woningen betrekken. De nieuwe woning is voorzien van een prachtige binnentuin waar de cliënten zich vrij kunnen bewegen als ze even van de buitenlucht willen genieten.

Wie ben jij?

Onze afdeling is een dynamische en interessante werkplek daar er met regelmaat nieuwe cliënten verblijven en andere cliënten doorstromen naar andere afdelingen. Jij houdt van deze afwisseling en ziet het als een uitdaging om cliënten snel op hun gemak te laten voelen en in te spelen op wat zij op dat moment nodig hebben. Je gaat hierbij proactief en empathisch te werk, daarnaast ben je in staat om snel te schakelen en flexibel ingesteld. Een aantal keer per week vindt er een gezamenlijk overleg plaats ten aanzien van de behandeling van de cliënten en het opstellen van de behandelplannen. Jij deelt hierbij graag je eigen visie en mening met het team en “spart” gezamenlijk over de beste behandelwijze. Je staat dan ook stevig in je schoenen en bent communicatief vaardig.

Wat we graag willen zien:

+          Diploma Verzorgende IG (niveau 3) of een in Nederland gewaardeerd buitenlands diploma (of bereid je

             IG-diploma te behalen)

+          Ervaring of affiniteit met ouderenzorg en/of gedragsproblematiek

+          Bereidheid om in verschillende diensten te werken (aantal uur per week is bespreekbaar).


Hoe ziet jouw werkdag eruit?

 • 07:00 Koffie en thee, daar starten we samen mee op. De dag begint met een korte overdracht vanuit de nachtdienst. We praten bij hoe de nacht is verlopen en of er bijzonderheden waren! Ieders taken worden verdeeld. Daar gaat de telefoon al, mevrouw Janssen wilt uit bed. Nog één laatste slok koffie en hup aan de slag!
 • 07:15 – 10:00 Tijd voor de ochtendronde. Samen met je collega’s wek je de cliënten en help je ze met het opstarten van hun dag. Waar de zorgmomenten uit bestaan, is afhankelijk van wat de cliënten op dat moment nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld het ondersteunen in de ochtendzorg zijn, schoonmaken van wondjes, het helpen met steunkousen of het zorgen voor medicijnen. Als de cliënten klaar zijn met hun ochtendroutine breng je ze naar de woonkamer waar een heerlijk ontbijt met een lekkere kop koffie of thee op ze wacht!
 • 10:00 – 12:00: Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de cliënten hun draai gevonden hebben en de afdeling er weer mooi bij staat. Sommige cliënten willen net iets langer slapen of misschien wel in bad, tussen 10 en 12 help je deze cliënten aan hun start van de dag.
 • 12:00 – 15:00: Tussen de middag worden de cliënten verwend met een heerlijke lunch gezellig samen aan tafel. Je zorgt ervoor dat iedereen de juiste tijd de medicijnen krijgt. Na het eetmoment help je de cliënten even naar het toilet of op bed. Vervolgens draag je er samen met je collega’s voor dat de middag zo rustig mogelijk verloopt.
 • 15:00:  Oeps! Het is alweer 15.00 uur… Zo’n dag vliegt voorbij! Tijd voor de overdracht aan de avonddienst en snel naar huis! Morgen weer een nieuwe dag J….

Wat kun je van ons verwachten? 

 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Aantrekkelijke arbeidsvoowaarden volgens CAO Ziekenhuizen, inschaling in FWG 35;
 • Betrokken collega's en een prettige werksfeer;
 • Werken op de allernieuwste locatie;
 • Goede doorgroeimogelijkheden;
 • Rekening houden met roosterwensen.

Verder groeien en ontwikkelen

Ook jouw ontwikkeling staat bij ons niet stil! Door ons brede scala aan zorg zijn er volop kansen om jezelf te blijven uitdagen. Neem zelf de regie met je persoonlijke ontwikkelingsplan, ga in gesprek met onze loopbaanadviseurs of maak gebruik van de diverse mogelijkheden die de organisatie je te bieden heeft, denk bijvoorbeeld aan de verkorte opleiding tot verpleegkundige niveau 4, een werkbegeleiderscursus, palliatieve training, klinische lessen met onderwerpen uit het vakgebied (bijvoorbeeld omgaan met familiekwesties), verdieping in verschillende aandachtsgebieden (bijvoorbeeld mondzorg, HKM, ergo, Arbo) of de mogelijkheid om symposia te bezoeken.

Neem de stap en solliciteer

Ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Solliciteer dan direct. Liever eerst een keer meelopen of vrijblijvend een kopje koffie drinken? Stuur ons een Whatsappbericht of bel naar
06-51041542 en wij nemen contact met je op!

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.