Zuyderland zoekt een

Verzorgende IG Zorgcentrum Glana – Afdeling Athos

Dienstverband

28-32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Geleen Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg

Ben jij op zoek naar een (parttime )baan waarin je echt uitgedaagd  wordt als verzorgende IG en waarbij jij zelfstandig binnen een kleinschalige woonvorm het verschil maakt voor onze cliënten dan verwelkomen we je graag als nieuwe collega binnen onze kleinschalige woonvorm Athos  van Zorgcentrum Glana.

Athos heeft alles in huis om jou een uitdagende, dynamische en bovenal fijne, nieuwe werkplek te bieden waar jij je optimaal kunt ontwikkelen! Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

Even voorstellen

Afdeling Athos maakt deel uit van Zorgcentrum Glana en betreft een kleinschalige woonvorm bestaande uit vier individuele  woningen waar elk zes cliënten woonachtig zijn. Binnen Athos wordt gespecialiseerde zorg verleend aan cliënten met psychogeriatrische aandoeningen, cliënten met Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en jonge mensen met dementie.

Binnen elke woning delen de zes cliënten, onder begeleiding van een verzorgende, een gezamenlijke woonkamer en keuken en beschikken ze over een eigen slaapkamer, net als thuis. Aan de achterzijde van de vier woningen bevindt zich een prachtige, grote gezamenlijke tuin die bij goed weer, regelmatig gebruikt wordt voor een gezamenlijke activiteit.

Verder wordt binnen Glana vanuit diverse afdelingen zorg verleend aan mensen met psychogeriatrische aandoeningen en mensen die als gevolg van een lichamelijke beperking extra zorg nodig hebben. Dit gebeurt zowel op grootschalige afdelingen als in kleinschalige woonvormen. Glana biedt daarnaast eerstelijnsverblijf zorg na een ziekenhuisopname en verleent palliatieve terminale zorg in haar hospice. Ook in de wijk heeft Glana een belangrijke rol als wijksteunpunt en aanbieder van dagvoorziening en is zij zorgverlener aan de nabijgelegen zorgappartementen.

Wie ben jij

Binnen onze kleinschalige woonvorm coördineer jij de zorg en begeleiding van zes cliënten van één van de woningen waar je vast aan toebedeeld bent.

Jij bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en biedt structuur en rust binnen de woning  waardoor de cliënten zich op hun gemak voelen. Jij runt het “huishouden” zelfstandig en betrekt hierbij de cliënten zoveel mogelijk. Je bent dan ook in staat om snel te schakelen, gaat proactief te werk en staat bovenal stevig in je schoenen.

Wat we graag willen zien:

+          Diploma Verzorgende IG (niveau 3) of een in Nederland gewaardeerd buitenlands diploma (of bereid je IG-diploma te behalen)

+          Ervaring of affiniteit met ouderenzorg en/of gedragsproblematiek

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

  • 07:00 Koffie en thee, daar starten we samen mee op. De dag begint met een korte overdracht vanuit de nachtdienst. We praten bij hoe de nacht is verlopen en of er bijzonderheden waren. Ieders taken worden verdeeld.
  • 07:15 – 10:00 Tijd voor de ochtendronde. Samen met je collega’s help je de bewoners met het opstarten van hun dag. Waar de zorgmomenten uit bestaan, is afhankelijk van wat de cliënten op dat moment nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld het ondersteunen in de ochtendzorg zijn, schoonmaken van wondjes, het helpen met steunkousen of het zorgen voor medicijnen. Als de cliënten klaar zijn met hun ochtendroutine breng je ze naar de woonkamer waar een heerlijk ontbijt met een lekkere kop koffie of thee op ze wacht!
  • 10:00 – 12:00: Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de cliënten hun draai gevonden hebben en de afdeling er weer mooi bij staat. Sommige cliënten willen net iets langer slapen of misschien wel in bad, tussen 10 en 12 help je deze cliënten aan hun start van de dag.
  • 12:00 – 15:00: Tussen de middag worden de cliënten verwend met een heerlijke warme maaltijd, gezellig samen aan tafel. Je ondersteunt bij het opdienen hiervan en zorgt ervoor dat iedereen de juiste medicijnen krijgt. Na het eetmoment help je de cliënten even naar het toilet, op bed, naar een afspraak (kapper, pedicure) of activiteit (dansen op muziek, spelletjes). Tijd over? Dan ga je gezellig met de cliënten mee!
  • 15:00:  Oeps! Het is alweer 15.00 uur… Zo’n dag vliegt voorbij! Tijd voor de overdracht aan de avonddienst en snel naar huis! Morgen weer een nieuwe dag.

Verder groeien en ontwikkelen

Ook jouw ontwikkeling staat bij ons niet stil! Door ons brede scala aan zorg zijn er volop kansen om jezelf te blijven uitdagen. Neem zelf de regie met je persoonlijke ontwikkelingsplan, ga in gesprek met onze loopbaanadviseurs of maak gebruik van de diverse mogelijkheden die de organisatie je te bieden heeft, denk bijvoorbeeld aan de verkorte opleiding tot verpleegkundige niveau 4, een werkbegeleiderscursus, palliatieve training, klinische lessen met onderwerpen uit het vakgebied (bijvoorbeeld omgaan met familiekwesties), verdieping in verschillende aandachtsgebieden (bijvoorbeeld mondzorg, HKM, ergo, Arbo) of de mogelijkheid om symposia te bezoeken.

Neem de stap en solliciteer
Ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Solliciteer dan direct. Liever eerst een keer meelopen of vrijblijvend een kopje koffiedrinken? Stuur ons een Whatsappbericht of bel naar:
06-51041542 en wij nemen contact met je op!

Meer weten? 
 Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.   

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.   

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.