Zuyderland zoekt een

Voedingsassistent t.b.v. inhaalzorg in Sittard-Geleen

Dienstverband

20-24 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, MBO niveau 3, MBO niveau 4, MBO niveau 2, HAVO, VMBO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wil jij een topbaan in ons ziekenhuis? Kom dan werken als voedingsassistent. Draag bij aan een optimale gastvrijheid en serviceverlening aan onze patiënten? Wij nodigen jou graag uit om te solliciteren!

Binnen Zuyderland Medisch Centrum is gastvrijheid één van de belangrijkste uitgangspunten. Eten en drinken als belangrijk medicijn voor een voorspoedig herstel! Als voedingsassistent draag je dus actief bij aan het herstel van de patiënt door goed eten, optimale aandacht, gastvrijheid en service te bieden!

Wat ga je doen?

Ten behoeve van de inhaalzorg vanwege Covid-19 zoeken wij  extra ondersteuning op onze afdelingen. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie tot en met december 2021. 

In 2020 is het nieuwe voedingsconcept 'De Smaak van Zuyd' geïntroduceerd in Zuyderland MC. In dit nieuwe concept zorg je voor de uitvoering van de taken die belegd zijn binnen de patiënten voeding. Je verzorgt het eten en drinken voor patiënten op onze zorgafdelingen en je hebt een signaalfunctie naar de patiënt toe. Je begeleidt patiënten bij het maken van een keuze uit ons assortiment en ziet toe op naleving van diëten. Je verricht ook diverse werkzaamheden van administratieve aard zoals het bijhouden van vocht- en voedingslijsten, controle op kwaliteit en kwantiteit van maaltijden. Je geeft uitvoering aan de hygiënecode (HACCP) en je hebt dagelijks contact met de zorgprofessionals.

Wie ben jij?

 • Gastvriendelijkheid en servicegerichtheid zit in je genen. Je beschikt over goede sociale vaardigheden en een flexibele werkhouding/inzetbaarheid.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Affiniteit met voeding, bekendheid met HACCP en ervaring in een service-/klantgerichte functie is een pré.
 • Je hebt ervaring met het werken met de computer/Ipad en kennis van slikproblematiek, omdat je dat bijvoorbeeld kent uit jouw mantelzorgtaak, dan is dat een pré.
 • Ben je bekend met HACCP, dan is dat een pré.

Kortom: ben jij die TOPPER die van aanpakken houdt met frisse, dynamische, flexibele, enthousiaste, innovatieve, patiëntvriendelijke inzet die wij zoeken?

Wat bieden wij?

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst tot eind 2021 voor 20-24 uur per week ter ondersteuning van de inhaalzorg. 
 • Er wordt van je verwacht dat je deelneemt in de onregelmatigheidsdiensten tijdens avond-, weekenduren en feestdagen.
 • Je werktijden zijn variabel en liggen tussen 07.15 uur en 19.45 uur.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen.
 • De inschaling is overeenkomstig FWG functiegroep 25, het startsalaris is afhankelijk van werkervaring en bedraagt 11,58 - 12,74 euro per uur. 
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan onder andere uit de enorme waardering van jouw patiënten voor alles wat jij voor hen doet. Maar ook 8,33% eindejaarsuitkering, 8,33% vakantiegeld, 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding, pensioenopbouw bij PFZW, collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering, de mogelijkheid tot het collectief verzekeren voor ziektekostenverzekering via CZ / IZZ en korting voor verzekeringen bij Centraal beheer Achmea en AON. Onze zaterdagtoeslag tussen 12.00 uur en 22.00 uur is mooi meegenomen en bedraagt 38% en de zondag toeslag bedraagt 60%.
 • Wij verwachten veel van je waaronder een behoorlijke flexibiliteit van onze kandidaten.

Interesse?

Informatie over de vacature kun je inwinnen bij de teamleiders voeding:

Locatie Sittard- Geleen: Yvonne Poelen-Külter 06-23124871 & Roel Houben 06-12870986

Over Zuyderland Medisch Centrum

Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
 • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.