Maastricht UMC+ zoekt een

Vrijwilliger als Gastvrouw/-heer als Sunny Visitor bij verpleegafdelingen

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Vind jij het leuk om een paar uur per week iets te betekenen voor een ander en nieuwe mensen te leren kennen? Dan horen we dat heel graag. De activiteiten variëren van samen ontbijten of een kaartje leggen tot een wandeling of kletsen, maar altijd staat een warm en persoonlijk contact voorop. Dit zijn waardevolle dagelijkse bezigheden die zorgen voor afleiding en een goed gevoel.

Wat vragen wij van jou?
Om als één van de visitekaartjes van het MUMC+ te functioneren, vinden wij een aantal zaken belangrijk:
  • Je hebt hart voor vrijwilligerswerk, je bent vriendelijk, sociaal en empathisch.
  • Je bent betrouwbaar, discreet en oprecht in je benadering, waarbij een professionele houding gevraagd wordt en waarbij de grenzen in acht worden genomen.
  • Je bent mentaal en fysiek fit om de werkzaamheden uit te voeren.

Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zodat je goed met onze patiënten en bezoekers kunt communiceren.
  • Je bent in staat om verwondingen en ziekte van patiënt onder ogen te zien en je houdt daarbij de gepaste afstand.
  • Indien nodig, zorg je voor een goede afstemming met de professionele hulpverleners.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Het Maastricht UMC+ levert de best mogelijke zorg binnen en buiten onze regio. Daarbij vinden wij het heel belangrijk, dat er oog is voor onze patiënten. Dat zij zich welkom voelen en een glimlach en persoonlijke aandacht van onze vrijwilligers ontvangen. Als Sunny Visitor bezorg jij onze patiënten een zonnige dag.
Regelmatig bezoek ontvangen is niet vanzelfsprekend voor iedere patiënt. Daarom zijn we op de verpleegafdeling gestart met de Sunny Visitor service. Een bijzonder initiatief waarbij vrijwilligers allerlei leuke activiteiten ondernemen met patiënten.

Als vrijwilliger ben je minimaal één dagdeel per week beschikbaar. Er zijn bij diverse activiteiten binnen het MUMC+ ongeveer 190 vrijwilligers actief. De Vrijwilligersorganisatie bindt de vrijwilligers en je wordt aangestuurd door de vrijwilligerscoördinator.

Arbeidsovereenkomst
Wij vragen minimaal vier uur van je vrije tijd. Daarnaast vragen wij een portie flexibiliteit om bijvoorbeeld een dienst van een collega-vrijwilligers over te nemen.

Na een inwerkperiode van drie maanden vindt een evaluatie plaats. Je aanstelling wordt dan, bij wederzijds welbevinden, jaarlijks verlengd. Indien nodig vindt er een en tussentijdse aanpassing van de overeenkomst plaats. Tussentijdse ontbinding vindt slechts plaats op eigen verzoek of indien er aanleiding voor is.

Wat bieden wij?
Vrijwilligers nemen deel aan het Sociaal beleid Infectieziekten dat het inentingsbureau Ease uitvoert bij medewerkers en vrijwilligers op verzoek van het MUMC+. Dat houdt in dat je als vrijwilliger inentingen krijgt om jou en onze patiënten en bezoekers te beschermen tegen een aantal infectieziekten. De kosten van de inenting zijn natuurlijk voor kosten van het MUMC+.

Salaris
Vrijwilligerswerk is zeer waardevol, maar je wordt er niet voor betaald. Dit betekent dat je geen betaling ontvangt voor verrichte werkzaamheden. Je ontvangt wel een reiskostenvergoeding op basis van de afstand tussen je woonplaats en het MUMC+ met een maximum van € 7,20 per dag. Ook krijg je jaarlijks een eindejaarsgeschenk, een geschenk rond de Dag van de Zorg én de Dag van de Vrijwilliger. Tevens organiseren wij twee keer per jaar een gezellige borrel voor al onze vrijwilligers en kun je gebruik maken van ons Sport en Beweegprogramma, de online trainingen van Goodhabitz en onze personeelsvereniging.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met de Djamilla, Christianne of Danielle van de Vrijwilligersorganisatie.
Bereikbaar elke werkdag tot 16.30 uur tel: 043-387 7778 of per mail op: vrijwilligersorganisatie@mumc.nl