Koraal zoekt een

Vrijwilliger boerderij - Op de Bies

Dienstverband

3 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Op de Bies in Landgraaf zoekt ondersteuning bij de maandelijkse activiteiten op de boerderij van Op de Bies.

Over de functie

Eén keer per maand op zaterdag is de boerderij bij Op de Bies extra geopend in samenwerking met een collega van de boerderij. Het mobiel dagbestedingsteam gaat dan met een aantal EMB cliënten naar de boerderij. Hier worden verschillende activiteiten aangeboden. Denk hierbij aan wandelden, snoezelen met de dieren, de dieren voeren, in het hooi liggen, etc. Hierbij worden de zintuigen geprikkeld: zien, horen, ruiken, voelen, proeven. Om dit voor zoveel mogelijk bewoners te kunnen realiseren, hebben wij meer handen nodig en zoeken wij een vrijwilliger die dit leuk vindt om te doen.

Wie zoeken we?

Wij zoeken een vrijwilliger voor 1x per maand op zaterdag van 10.00 tot 15.30 uur. De vrijwilliger gaat samen met de medewerker van het mobiel dagbestedingsteam naar de EMB groepen en zorgt voor de transfers (dit word wandelend gedaan) van en naar de boerderij. Ook wordt er op de boerderij deelgenomen aan de aangeboden activiteiten.

Wij zoeken iemand die affiniteit heeft met buiten zijn en dieren!

Wat zijn je werktijden?

1x per maand op zaterdag van 10.00 tot 15.30 uur.

Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem gerust contact op met Dave Otten. Hij is te bereiken op (0)45 - 533 99 65 of 06 - 222 01 730.