Koraal zoekt een

Vrijwilliger gezocht om te wandelen - St. Anna

Dienstverband

3,6 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Onze bewoner is een man van 58 jaar, die graag wandelt en hierbij begeleiding nodig heeft. Hij vindt het fijn om buiten te zijn, ergens wat te kunnen drinken en rond te kijken.

Er is sprake van een ernstige verstandelijke beperking en functioneren op peuterniveau. Hij praat niet, maakt soms wat geluiden maar begrijpt eenvoudige zinnen. Onze bewoner is slechtziend, maar kan goed meelopen aan een arm. Soms kan hij onrustig zijn in zijn bewegingen.

Gewenste aanwezigheid : op maandagavond rond half zeven een wandeling maken en op zaterdagmiddag een wandeling maken en wat gaan drinken.

Wij zoeken iemand met affiniteit voor, en enige kennis over het omgaan met mensen waarbij sprake is van een verstandelijke beperking. We zoeken iemand die begripvol en geduldig is en zelf ook graag wandelt. De beroepskracht zal de vrijwilliger ondersteunen en handvaten geven in de omgang met de bewoner.

Vrijwilligerswerk bij St. Anna

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan.

Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!