Koraal zoekt een

Vrijwilliger gezocht voor een maandelijkse activiteit - St. Anna

Dienstverband

2 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wij zijn op zoek naar een mannelijke vrijwilliger tussen de 25 en 50 jaar voor een bewoner van midden dertig met een licht verstandelijke beperking, om eens in de maand mee af te spreken.

Onze bewoner houdt van gezelligheid en persoonlijke aandacht. Hij is op zoek naar een vrijwilliger/maatje die op bezoek komt op de woning om samen diverse activiteiten te doen. We denken hierbij aan voetballen, met de tandem fietsen, kleding kopen en uitstapjes maken. De voorkeur gaat uit naar bezoek in het weekend, maar in overleg kan ook gekozen worden voor een middag of dagdeel van 2 uur op een andere dag. Onze bewoner is bekend met moeilijk verstaanbaar gedrag. Met uitleg en handvaten van de begeleiding is de vrijwilliger hiermee snel bekend en is het gedrag goed hanteerbaar. Enige ervaring met mensen, waarbij sprake is van verstandelijke beperking, kan goed van pas komen.

Ben jij de rustige, ondernemende persoon met humor, ben je geduldig en consequent? Dan is dit vrijwilligerswerk een mooie uitdaging voor jou.

Vrijwilligerswerk bij St. Anna

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!