Kempenhaeghe zoekt een

Vrijwilliger Kempenhaeghe

Dienstverband

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Sterksel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg, Ziekenhuizen
Wil jij graag iets voor een ander betekenen, en wil jij vrijwilligerswerk doen wat aansluit bij jou wensen en mogelijkheden? Biedt dan jouw talenten aan!

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze bewoners, leerlingen, cliënten en organisatie. Daarom is Kempenhaeghe enorm trots en dankbaar voor alle vrijwilligers die zich actief inzetten voor onze doelgroep. Vooral binnen het Centrum voor Epilepsiewoonzorg is veel vraag naar vrijwilligers. Hier zijn altijd mensen welkom en nodig die met enthousiasme en plezier iets extra’s willen betekenen voor onze bewoners. Geef aan wat je graag zou willen doen én wanneer je beschikbaar bent. Wij gaan dan op zoek naar iets dat aansluit bij jouw talenten om de juiste match te maken.

Wat zou je kunnen doen

Kun je goed koken voor groepen? Wil je helpen bij activiteiten? Wil je sporten of gamen met jongere cliënten? Heb je passie voor muziek, vervoer, of ben je handig? Laat het ons weten! We kijken graag samen naar geschikt vrijwilligerswerk.

Je kunt ook flex-vrijwilliger worden. Dan help je een paar keer per jaar bij grotere activiteiten of vervang je een vrijwilliger die niet kan komen.

Er zijn veel activiteiten waar je bij kunt helpen, zoals:
  • Zwemmen, fitness of clubactiviteiten zoals voetbal, biljarten en wandelen
  • Begeleiden van bewoners in de manege en verzorgen van paarden
  • Assistentie bij de huifkar
  • Inspireren en helpen van bewoners in het atelier

In de wijk Kloostervelden in Sterksel kun je helpen bij:
  • Fietsenmakerij, winkeltje en leen-o-theek
  • Maatje zijn voor bewoners zonder familie
  • Buiten werken in het snoezelbos, de verfplantentuin of op de boerderijen

Soms zijn er ook vrijwilligers nodig in ons ziekenhuisgedeelte, bijvoorbeeld voor teleconsulten. Heb je zelf ideeën voor vrijwilligerswerk? Deel ze met ons!

Profiel
Wat verwachten we van onze vrijwilligers?
Natuurlijk dat ze kunnen luisteren en dat ze de bewoners, leerlingen en cliënten van Kempenhaeghe met respect benaderen en in hun waarde laten. Verder vragen we vooral om inzet, motivatie en enthousiasme. Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend. Daarom maken we van tevoren goede afspraken samen.

Wat bieden wij

Naast het werken in een leuke omgeving en het feit dat je echt iets kan betekenen voor een ander wil Kempenhaeghe graag laten zien dat we de vrijwilligers waarderen. Daarom krijg je als vrijwilliger o.a. een reiskostenvergoeding, een kerstattentie, wordt er eens per jaar een vrijwilligersfeest georganiseerd en kun je gratis aansluiten bij de personeelsvereniging. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende cursussen en workshops.

Vrijwilligerswerk levert leuke, sociale contacten op en zorgt voor blijdschap en geluk bij bewoners, leerlingen en cliënten. Daarnaast zorgt het voor persoonlijke ontplooiing en werkervaring en dat kan soms helpen bij het vinden van een betaalde baan. Kortom: het geeft veel voldoening!

Contactinformatie
Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Carlijn Ceelen, coördinator vrijwilligerswerk via vrijwilligersvacature@kempenhaeghe.nl of bel M. 06-83524991.