Maastricht UMC+ zoekt een

Vrijwilliger OK begeleider ouder

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als vrijwilliger bied je die éxtra gastvrije aandacht aan ouders van kinderen die onder narcose gebracht worden. Je assisteert de ouder van het kind bij het omkleden en loopt mee naar de operatiekamer. Op het moment dat het kind onder narcose is (op een sein van de anesthesist) neem je de ouders mee naar buiten en begeleidt ze uit het OK complex. Dit moment is voor ouders heel spannend en emotioneel. Dan vang jij de ouders op door jouw hartelijke aanwezigheid. Je stelt ze gerust en biedt hen een luisterend oor.
Je bent het visitekaartje van de OK Holding. Ook voor de wachtende volwassen patiënten ben je gastheer/-vrouw en aanspreekpunt. Jouw aanwezigheid is van grote toegevoegde waarde!
Je krijgt een training om in te kunnen spelen op de wisselende emoties van de ouders. Bovendien zorgen we dat je goed ingelicht wordt over de werkwijze van de operatiekamers.

Wat vragen wij van jou?
Om als één van de visitekaartjes van het MUMC+ te functioneren, vinden wij een aantal zaken belangrijk:
  • Je hebt hart voor vrijwilligerswerk, je bent vriendelijk, sociaal en empathisch.
  • Je hebt een goed humeur en je bent betrouwbaar, discreet en oprecht in je benadering.
  • Je bent mentaal en fysiek fit om de werkzaamheden uit te voeren.
  • Belangrijk is dat je de Nederlandse taal beheerst zodat je goed met onze patiënten kunt communiceren.
  • Je kunt omgaan met emoties van ouders.
  • Je bent in staat tot afstemming en overleg met de professionele hulpverleners.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring en/of affiniteit met de gezondheidszorg.
  • Er wordt dienstkleding ter beschikking gesteld.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Je bent werkzaam in de holding van de operatie kamers. Het operatiekamercomplex is een dynamische afdelingen met 20 operatiekamers. 16 operatiekamers bevinden zich op niveau 3, dat is ook waar je werkzaam zult zijn en 4 operatiekamers bevinden zich op het dagcentrum niveau 2. We krijgen hier dagelijks te maken met veel verschillende specialismes en daardoor ook vele gezichten. De holding bestaat uit een vast team van 2 medewerkers, waarnaast jij werkzaam zult zijn als OK begeleider ouder.
Een OK team bestaat standaard uit 2 operatieassistenten, 1 anesthesiemedewerker, operateur en een anesthesist. Daarnaast zijn we continu bezig met het opleiden van medewerkers waardoor er zich bijna altijd assistenten op de operatiekamer bevinden.

Aanstelling
De werktijden zijn: maandag t/m vrijdagochtend van 08.00-13.00 uur, uitgezonderd feestdagen. De voorkeur van beschikbaarheid is 1 keer per week.
Daarnaast vragen wij een portie flexibiliteit om bijvoorbeeld een dienst van een collega-vrijwilligers over te nemen.

Na een inwerkperiode van drie maanden vindt een evaluatie plaats. Je aanstelling wordt dan, bij wederzijds welbevinden, jaarlijks verlengd. Indien nodig vindt er een en tussentijdse aanpassing van de overeenkomst plaats. Tussentijdse ontbinding vindt slechts plaats indien er aanleiding voor is of op eigen verzoek.

Wat bieden wij?
Als je vanuit je hart iets wilt betekenen voor een ander, heeft vrijwilligerswerk een positieve, inspirerende impact op jou en je omgeving. Vrijwilligerswerk is belangeloos, je leert ervan en geeft je een goed gevoel.

Salaris
Vrijwilligerswerk wordt onbetaald verricht, dat betekent dat je geen betaling ontvangt voor verrichte werkzaamheden. Je ontvangt wel een reiskostenvergoeding op basis van de afstand woonplaats - MUMC+ tussen de €3,- en €6,- per dag.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met de Vrijwilligersorganisatie. Bereikbaar elke werkdag tot 16.30 uur tel: 043-387 7778 of per mail op: vrijwilligersorganisatie@mumc.nl .
Bezoek ook onze website
https://www.mumc.nl/patienten-en-bezoekers/praktisch/academische-zorg/onze-medewerkers/vrijwilligers