Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: ben jij ook een buitenmens?

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Hallo! Ik ben een gezellige, sportieve jongeman van 21 jaar en hoop via deze weg een leuke en sportieve vrijwilliger te vinde n. Ik woon in Weert in een woning met allemaal jongens met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast werk ik op de Piahoeve in Heel. Hier doe ik allerlei tuinwerkzaamheden en ben met de dieren bezig."

Ik houd erg van buiten bezig zijn, lekker een stuk fietsen, wandelen, potje voetballen of skelteren, zodat ik lekker mijn energie kwijt kan. Daarnaast ben ik gek op dieren. Het summum zou zijn als je aan wielrennen doet en dit samen met mij zou willen gaan doen. Want nadat ik de Mont-Ventoux heb beklommen, heb ik de smaak van wielrennen goed te pakken. Hiervoor kunnen ook spullen aangeschaft kunnen worden.

Maar niet getreurd, ook als je niet heel sportief bent, zou jij zomaar mijn nieuwe vrijwilliger kunnen zijn! Want ik ben ook gek op een terrasje pikken, ijsje eten of een middagje door de van Cranenbroek struinen. Ik geniet van de individuele aandacht die jij me kunt bieden als we samen op pad zijn. Ik kan prima verbaal aangeven welke activiteit ik met jou zou willen gaan doen.

Mijn voorkeur gaat uit naar een mannelijke vrijwilliger die minimaal 1 keer per maand, liefst iets vaker, een aantal uurtjes voor mij vrij kan maken. Mogelijke tijden voor het ondernemen van een activiteit zijn doordeweeks na 16.30 uur. Op woensdagen en in het weekend heb ik vrij, dus ook overdag in de gelegenheid om leuke dingen te doen. In overleg is veel mogelijk en enige regelmaat (bv eens per twee of 4 weken) is wenselijk.

De afspraken voor de activiteit worden samen met de begeleiding gemaakt. Natuurlijk gaan we eerst mogelijkheden creëren om elkaar te leren kennen en krijg je instructies hoe je mij het beste kunt begeleiden. Activiteiten zullen buitenshuis plaatsvinden, daarbij zal geen begeleiding aanwezig zijn. Wel kun je altijd telefonisch terugvallen op de begeleiding.

Het is voor mij wel belangrijk dat jij iemand bent die overwicht op mij heeft en de regie kan houden. Wielrennen zou een schot in de roos zijn. Maar individuele aandacht en samen leuke dingen doen, passend bij mijn interesses zou al heel mooi zijn. Heb jij humor, ben je een buitenmens en dierenvriend, reageer dan en laat ons samen een hele leuke tijd tegemoet gaan!

Vrijwilligerswerk bij Koraal

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!