Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: heeft u 2 rechterhanden en het hart op de juiste plek?

Dienstverband

7,2 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor onze locatie in Landgraaf zijn we op zoek een enthousiaste klusjesman of -vrouw.

Heb jij veel kennis over en ervaring met een hamer, boor, hout, schroeven, spijkers en alle andere denkbare materialen en gereedschappen?

Voor enkele grote activiteiten zoals de kermis, het glazen huis, Biespop, etc. zijn wij op zoek naar een ware 'handy man' die de ene keer een oprijplank kan maken, de andere keer een decorstuk, iemand die iets kan repareren wat kapot is gegaan en die inventief is in het zoeken naar oplossingen.


Wat kun jij verwachten van deze vrijwilligersfunctie?
  • Je werkt samen met de afdeling recreatie & vorming, zij verzorgen alle activiteiten voor onze doelgroep. Denk hierbij aan de kermis, ons popfestival en alle activiteiten die horen bij het carnavalseizoen. Deze medewerkers zullen aangeven waar de vragen liggen die super zouden zijn als ze uitgevoerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen t.b.v. toegankelijkheid of ideeën over decorstukken.
  • Zij zullen tevens zorgen voor de benodigde materialen, financiën en voor een veilige werkomgeving.
  • Jouw input en ideeën worden zeer op prijs gesteld.

Wie zoeken wij?
  • Als jij affiniteit hebt met klussen, dan zijn wij heel blij met jou!
Wanneer?

Binnen deze afdeling is er op maandag, woensdag en donderdagochtend altijd iemand aanwezig.

Alle tijden zullen in overleg met jou gepland worden.


Over de afdeling


De activiteiten die bij Recreatie & Vorming worden georganiseerd, zijn opgezet naar aanleiding van de vraag van de cliënten van Koraal Parkstad. Aangezien het voor een groot deel moeilijk of haast onmogelijk is om deel te nemen aan soortgelijke activiteiten in de maatschappij, organiseren wij deze op het terrein van Koraal Parkstad - Op de Bies.

De activiteiten kunnen enkel voor de cliënten, familie en wettelijk vertegenwoordigers zijn, maar we bieden ook enkele activiteiten aan die ook bezocht mogen worden door alle andere mensen uit de maatschappij. Zo kunnen wij samen met de buurt bijvoorbeeld gezellig samen onze euro Kermis beleven.


Over de locatie


De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.


Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Dave Otten (Coördinator Vrijwilligers) via 045 - 533 99 65 of 06 - 222 01 730.

We hopen dat jullie net zoals ons ontzettend enthousiast worden van het lezen van deze vacature. Hopelijk tot snel!