Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: heeft u een groot hart en zorgt u graag?

Dienstverband

1 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor onze locatie in Landgraaf zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger, die voor langere tijd een maatje wil zijn voor Karel!

"Ik ben Karel en ik ben 50 jaar. Ik ga elke dag naar de dagbesteding, maar woensdagmiddag en zaterdag en zondag heb ik vrij. Ik ben dan op de woongroep en loop dan altijd rond met mijn speelgoed waar muziek uit komt. Ook zit ik graag in mijn luie stoel die lekker schommelt.

In de zomer vind ik het heerlijk om buiten op de schommelbank te schommelen. Ik kan niet zo goed zien, dus als je me iets wil laten zien, moet je dit heel dichtbij houden. Ook hoor ik niet zo goed; als je me iets wil vertellen, moet je dichtbij mij komen staan.

Ik heb de tijd nodig om een band met iemand op te bouwen; als ik je eenmaal goed ken, voel ik me bij je op mijn gemak. Voor mij is het belangrijk dat je structureel op bezoek komt, want dit biedt mij duidelijkheid."


Wie zoeken wij?


Wij zoeken een vrijwilliger die zich flexibel op stelt en stevig in zijn schoenen staat. Het opbouwen van een band is belangrijk. Wanneer deze band eenmaal is ontstaan, is het ook mogelijk om een wandeling op het terrein te maken.

Vanzelfsprekend heb je affiniteit met deze doelgroep. Het is een vrijwilligersfunctie die zeer gewaardeerd wordt, maar ook een groot stuk commitment vraagt.


Wanneer?


Karel zoekt een maatje op woensdag en zaterdagmorgen, voor een bezoek van ongeveer 1 uur.

Alle tijden - alsmede de momenten van bezoek en/of datums van uitjes - zullen in overleg met de woongroep, cliënt en zijn vertegenwoordigers én natuurlijk jou als vrijwilliger gepland worden.

Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.


Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Dave Otten (Coördinator Vrijwilligers) via 045 - 533 99 65 of 06 - 222 01 730.