Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: Houd jij van de natuur en is fotografie je hobby?

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Wij zoeken jou: een maatje om samen met onze cliënt, woonachtig op onze locatie St Anna te Heel, een stuk te gaan wandelen, fietsen of ergens op een rustige plek mooie foto's te maken!"Hallo! Ik ben een echt gezelschapsdier van 34 jaar met een licht verstandelijk handicap, doorgaans altijd vrolijk en hoop via deze weg een maatje of buddy te vinden om vriendschap op te bouwen. Ik houd erg van wandelen in de natuur en fotograferen is mijn hobby. Daarnaast ga ik graag een lekker stuk fietsen en geniet ik van de individuele aandacht als we samen op pad zijn. Maar ook simpelweg een kopje koffie en een praatje samen staan bij mijn wensen. Allerlei andere activiteiten ondernemen kan ook, ik bezit een hoge mate van zelfstandigheid en kan best een dagje weg. Het zou fijn zijn wanneer je in het bezit bent van een auto, doch dit is niet noodzakelijk. Mijn voorkeur gaat uit naar een vrijwilliger(ster) die ongeveer 1 keer per twee weken tijd voor mij vrij kan maken. Af en toe ga ik een weekendje naar huis, maar verder ben ik qua mogelijke tijden voor het ondernemen van een activiteit heel flexibel. In overleg is ook in het verschuiven van de tijden van dagbesteding veel mogelijk."

De afspraken voor de activiteit worden samen met de begeleiding gemaakt. Natuurlijk gaan we eerst mogelijkheden creëren om elkaar te leren kennen en krijg je instructies hoe je mij het beste kunt begeleiden. Activiteiten zullen buitenshuis plaatsvinden, daarbij zal geen begeleiding aanwezig zijn. Wel kun je altijd telefonisch terugvallen op de begeleiding.

Het is voor mij wel belangrijk, dat jij iemand bent, die laagdrempelig te werk gaat bij de activiteiten. Informeel en binnen een ongedwongen sfeer. Individuele aandacht en samen leuke dingen doen, passend bij mijn interesses zou heel mooi zijn. Heb jij een vlotte babbel, ben je een buitenmens en heb je een luisterend oor, reageer dan en laat ons samen een hele leuke tijd tegemoet gaan.

Vrijwilligerswerk bij Koraal

Er is ten alle tijden begeleiding in de buurt waar je op kan terug vallen, of waar je met je vragen terecht kunt. Wij respecteren de voorschriften van het RIVM in de bestrijding tegen het Corona-virus.

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!