Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: houdt jij van innovatie en zelfstandigheid? Kom dan onze uitleenservice versterken.

Dienstverband

4 - 8 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Koraal locatie Op de Bies in Landgraaf zoekt voor de uitleenservice een enthousiaste vrijwilliger.

Over de uitleenservice
De uitleenservice is een dienst waarbij medewerkers en cliënten innovatieve producten kunnen lenen, om te testen of dit bij specifieke wensen/behoeften (van cliënten) past.

Deze cliënten wonen allemaal bij Koraal. Je bent voornamelijk werkzaam op de hoofdlocatie van Op de Bies in Landgraaf, maar het kan voorkomen dat je aanvragen voor de uitleenservice vanuit de buitenwoningen van Parkstad ontvangt. Je komt dus op veel verschillende groepen.

Je werkt samen met een Koraal collega die de uitleenservice voor de regio coördineert, en je begeleidt een cliënt die meehelpt bij de uitleenservice.

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger voor de uitleenservice ben je o.a. verantwoordelijk voor:
  • Het brengen naar en ophalen van producten bij groepen.
  • Het geven van uitleg over de producten aan medewerkers en/of (groepen) cliënten.
  • Het kort evalueren van de ervaring(en) na de uitleenperiode.
  • Het schoonmaken en het controleren van de verschillende producten, en de fysieke voorraadkast.
  • Het beheren van de voorraad van producten in een Excellijst.
  • Samenwerken, begeleiden en aansturen van een cliënt bij de uitleenservice. Er zijn dus geen zorgtaken.
  • Samenwerken met de Koraal collega die de uitleenservice voor de regio coördineert.
  • Optioneel: repareren van defecte producten (geen eis).

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste vrijwilliger die goed mobiel is en communicatief vaardig naar zowel medewerkers als cliënten. Je bent in het bezit van een rijbewijs, zodat je je ook naar de verschillende buitenlocaties van de regio kunt verplaatsen. Je hebt affiniteit met technologie en kunt gestructureerd werken.

Vanzelfsprekend heb je affiniteit met deze doelgroep. Het is een vrijwilligersfunctie die zeer gewaardeerd wordt, maar ook een groot stuk commitment vraagt.

Wanneer?
Met jouw takkenpakket ben jij ongeveer 4 uur per week bezig.

Alle tijden - alsmede de momenten van bezoek en/of datums van uitjes - zullen in overleg met de woongroep, cliënt en zijn vertegenwoordigers én natuurlijk jou als vrijwilliger gepland worden.

Over de locatie
De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.

Vrijwilligerswerk bij Koraal
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen Koraal is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met cliënten met een verstandelijke beperking.

Naast een kennismaking en een rondleiding op locatie hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover word je alles verteld in het eerste oriënterende gesprek.

Heb je interesse, dan ben je altijd welkom! Jouw eigen inbreng wordt zeer gewaardeerd!

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Dave Otten (coördinator Vrijwilligers) via 06 - 222 01 730.