Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: kom jij samen met onze cliënten klussen?

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger, die samen met onze cliënten (met een matige tot licht verstandelijke beperking) komt klussen.

De werkzaamheden worden samen verricht met een werkbegeleider van de dagbesteding. Deze is op de werkplek aanwezig of in de nabijheid om ondersteuning te bieden.

Ons serviceteam bestaat uit 6 cliënten.

Je gaat samen met de cliënten en werkbegeleider klussen uitvoeren binnen de woningen van Sint Anna, (Heel, Roermond of Weert). We hebben tevens de ambitie om ook inwoners van Heel en omstreken te benaderen, wanneer zij een klus hebben.
Denk hierbij aan:
  • Meubilair demonteren, kleine verhuizingen, (o.a. Ikea) kasten in elkaar zetten.
  • Grof afval naar de milieustraat brengen.
  • Allerlei ophangwerkzaamheden, zoals schilderijen, afvalbakjes of zeep dispensers. Tevens het monteren, demonteren en ophangen van lampen.
  • Terras afspuiten met een hogedrukreiniger.
  • Herstelwerkzaamheden aan de bestrating, tuinwerkzaamheden en schilderswerkzaamheden.
  • Gaatjes dichten in muren.
Kortom een heel veelzijdige vrijwilligersfunctie.

Er is een bus beschikbaar om naar de diversen locaties te gaan. Er kan op een rustige manier gewerkt worden: komt de klus vandaag niet af dan gaan we morgen verder.

Werktijden (in overleg):
  • Maandagochtend van 08:30 tot 12:30 uur
  • Donderdag van 08:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00 (of gedeeltes hiervan)
Wie ben je?

Ben je iemand die rust uitstraalt, geduldig is en het fijn vindt om met mensen samen te werken? Heb jij affiniteit met mensen met een matig tot licht verstandelijke beperking? Wij maken heel graag kennis met je!

Vrijwilligerswerk bij Koraal

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek.

Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!