Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: lekker toeren in Heel en omgeving

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor Jack, een 62-jarige man woonachtig bij St. Anna in Heel, zijn we op zoek naar iemand die met hem wil gaan toeren. Hij kan enorm genieten van in de auto zitten en te kijken naar de omgeving. Het ritje bedraagt maximaal een half uur en zal dus in de omgeving van Heel plaats vinden. Er zijn meer als voldoende toertjes te maken in deze mooie omgeving bij de Maas.

Jack heeft een ernstige verstandelijke beperking; hij kan niet praten maar begrijpt heel veel. In zijn enthousiasme maakt hij geluiden en soms ongecontroleerde bewegingen. Het is een hele lieve man, hij is wat ongeduldig, wachten vindt hij niet fijn.


Wie zoeken wij?


Ben jij een persoon die niet schrikt van geluidjes en onverwachte bewegingen? Kun jij wat tijd vrij maken om met regelmaat een half uurtje te komen toeren? Ben je in het bezit van een auto en geldig rijbewijs?

Dan ben je van harte welkom en zijn we heel blij met elk aanbod. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent en ook leeftijd speelt geen rol.


Praktische informatie


De activiteit wordt altijd in overleg met de begeleiding gepland en kan plaats vinden op maandagavond, woensdagmiddag en in het weekend.

Wanneer dit met regelmaat aangeboden wordt, bijvoorbeeld een keer per week of een keer in de twee weken, zou dit erg fijn zijn.

Maar: we zijn blij met alles!

Natuurlijk worden de gereden kilometers vergoed.

Alle bijzonderheden worden je verteld in een kennismakingsgesprekje. Er is altijd begeleiding aanwezig waar je informatie aan kan vragen en waar je te alle tijden op terug kunt vallen. En je wordt warm onthaald met koffie, koekje en een praatje.


Vrijwilligerswerk bij Koraal


Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen Koraal is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met kinderen en jongvolwassenen in de Jeugdzorg. Naast een kennismaking en een rondleiding op locatie hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover word je alles verteld in het eerste oriënterende gesprek.

Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!