Daelzicht zoekt een

Vrijwilligerswerk: Maatje gezocht voor mevrouw van 71 jaar uit Sittard

Dienstverband

2 a 3 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO, WO, HAVO, VMBO, HBO+

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wie zijn wij? 
Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en behandeling, zinvolle dagbesteding en werk op maat, ondersteuning thuis bij het dagelijkse leven en opvang in een crisissituatie. Ongeveer 1.500 medewerkers en 750 vrijwilligers werken elke dag met plezier, respect, warmte en deskundigheid voor onze 1600 cliënten. Daelzicht is op ruim 80 locaties in Limburg vertegenwoordigd. 

 
Werkzaamheden: 
Voor een mevrouw uit Sittard met een licht verstandelijke beperking van 71 jaar zijn wij op zoek naar een maatje. Ze gaat een dag minder werken en wil deze dag graag gedeeltelijk invullen met wat gezelligheid. Hetzij samen wandelen en koffiedrinken in de stad, samen op de duo-fiets, samen patience leggen of een puzzel doen. Waarschijnlijk krijgt zij op de dinsdag vrij, dus we zoeken iemand voor de dinsdagochtend óf middag. Het gaat om 2 a 3 uurtjes per week. 

 
Wij zoeken: 
We zijn op zoek naar een vrijwilliger (m/v) die het leuk vindt om deze activiteiten samen met haar te ondernemen. Het is voor deze dame belangrijk dat je duidelijk bent in je communicatie en voorspelbaar kunt zijn. Deze dame heeft namelijk veel behoefte aan structuur en vindt het fijn als afspraken helder zijn en ook worden nagekomen. Als ze iets niet begrijpt doordat bv structuur wegvalt of verandert kan zij wel verbaal sterk reageren. Over het algemeen is ze heel blij en aanhankelijk. Ze is voor haar leeftijd nog goed mobiel, loopt goed en gebruikt geen hulpmiddelen. 
 
Geen ervaring nodig: 
Om maatje te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is al voldoende. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd, betrokken en geïnteresseerd bent en op een respectvolle wijze kan omgaan met onze cliënten. 
 
Vrijwilliger zijn bij Daelzicht levert een goed gevoel en biedt mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat om met bijzondere mensen waarvoor jij het verschil kunt maken door het bieden van een extra aandacht. In een gemoedelijke sfeer bouw je ervaring op en heb je persoonlijk contact. Je wordt ondersteund bij jouw vragen door de leiding en de vrijwilligerscoördinator. 
 
Wij bieden: 
Bij inschrijving als vrijwilliger vragen wij om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Wij helpen jou met de aanvraag. 
 
Als vrijwilliger bij Daelzicht: 
- ben je verzekerd 
- krijg je een vrijwilligersovereenkomst 
- mag je deelnemen aan kennisbijeenkomsten 
- ontvang je een eindejaar attentie 
- vergoeden wij jouw reiskosten 
 
Interesse? 
Spreekt je dit aan? Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature en wil je meer informatie? Laat het ons weten!