Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: Mieke (22 jaar) zoekt een maatje

Dienstverband

1 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Mieke is een lieve jongedame van 22 jaar en op zoek naar een gezellig, spontaan maatje. Ze houdt ervan om te gaan fietsen met een rolstoelfiets of een lekker groot stuk te wandelen. Mieke is mobiel, maar kan geen verre afstanden lopen en maakt dan gebruik van een rolstoel.

Het zou fijn zijn wanneer de activiteit met enige regelmaat aangeboden kan worden. Bijvoorbeeld 1 x in de week of om de week.

Praktische informatie

Mieke heeft een ernstige verstandelijke beperking en kan niet praten, maar ze kan wel duidelijk aangeven wat ze wil door bijv. je hand vast te pakken en je ergens mee naar toe trekken. Alle bijzonderheden worden je verteld tijdens ons kennismakingsgesprek. Wandelen en fietsen kan op ons terrein, maar ook op onze kinderboerderij waar je lekker kunt genieten van een rustige omgeving. Mieke vind het heerlijk om te zwemmen. Dit kan in onze Wilgenbad en het personeel zorgt ervoor dat ze omgekleed wordt.

Alle activiteiten worden in overleg gedaan. Mieke krijgt namelijk sondevoeding op vaste tijden. Alle activiteiten kunnen zowel ‘s morgens, ‘s middags plaats vinden, bij voorkeur in de weekenden tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Door de week kan ook altijd maar zal rekening gehouden worden met de tijden van haar dagbesteding.

Wie zoeken wij?

Ben jij een rustig persoon en kun jij wat tijd vrij maken om met enige regelmaat te komen wandelen, fietsen of zwemmen? Houd jij je aan gemaakte afspraken en kun jij klein kijken?

Of je nu een man of vrouw bent, jong of oud, iedereen is welkom!

Vrijwilligerswerk bij Koraal

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek.

Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!