Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: samen sleutelen aan scooters

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Wie heeft - net als veel van onze jeugdigen en jongvolwassenen - een grote passie voor het sleutelen aan scooters en zou het leuk vinden dit samen met onze bewoners te gaan doen?


Wie zoeken wij?


Een vrijwilliger in de leeftijd van 18 tot 80 jaar, man of vrouw! Dit vrijwilligerswerk is ook erg interessant voor scholieren die ervaring op willen doen!

Ben jij rustig, geduldig en standvastig? En daarnaast ook sociaal en weet je de grenzen te bewaken? Vind je het leuk om samen met onze bewoners te gaan sleutelen en is zelfstandigheid een van je eigenschappen? Dan is dit vrijwilligerswerk echt iets voor jou!


Over de leefgroep


Onze bewoners hebben een licht verstandelijke beperking. Dit betekent in de praktijk dat je zaken duidelijk uit moet leggen en soms deze uitleg ook een keer moet herhalen. Daarom is het belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst.

Alle bijzonderheden worden je verteld in ons kennismakingsgesprek. Je kunt te allen tijde met vragen bij de begeleiding terecht, er is altijd iemand van de groepsbegeleiders aanwezig.


Praktische informatie


Deze activiteit ga je samen met een van onze bewoners op de binnenplaats van de betreffende woning doen. De start van de activiteit is op individuele basis. De kans zit er zeker in dat meerdere bewoners dit heel leuk gaan vinden! Dit zal altijd in overleg met jou als vrijwilliger zijn.

Als er spullen aangeschaft moeten worden, zal dit altijd in overleg gebeuren.

Jij bepaalt wat je inzet kan zijn en op welke dag je hier tijd voor kunt maken. In principe zijn we blij met elk aanbod.


Vrijwilligerswerk bij Koraal


Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek.

Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!