Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: Taalmaatje om Nederlandse woorden mee te oefenen!

Dienstverband

30 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Antonello is 45 jaar en licht verstandelijk beperkt. Hij houdt van gezelligheid en vertelt graag. Sinds 2 jaar woont Antonello in Nederland. Omdat hij van Italiaanse komaf is gebruikt hij google translate tijdens zijn gesprekken. Hij kent al heel wat Nederlandse woorden maar een gesprek voeren of een boekje lezen is (nog) te moeilijk. Iedere week gaat hij naar een logopediste om zijn woordenschat uit te breiden. Daarnaast werkt hij in de dagbesteding bij het serviceteam (allerhande klussen) en bij Uniek.Wie zoeken wij?


Vind jij het leuk om Antonello 's woordenschat te vergroten? Om samen boekjes te lezen en hem uit te leggen wat er staat? Het is niet nodig dat je de grammatica tot in de puntjes kent of gaat oefenen. Het gaat echt alleen maar om de dagelijkse spreektaal. Of wil je misschien zelf een woordje Italiaans leren? Hij vindt het heel leuk om ook jou iets te leren. Ben je geduldig en op zoek naar gezellig contact met een leuke bewoner? Neem snel contact met ons op voor een kennismakingsgesprekje bij een lekker kopje koffie of thee.


Praktische informatie


We zijn op zoek naar een lieve vrijwilliger die regelmatig, liefst 1 keer per week, een uurtje met hem wil komen oefenen. Beschikbare dagen zijn maandag, woensdag, donderdag en vrijdag in de avonduren of op woensdagmiddag na 14.30 uur. Gezelligheid staat voorop. Je hoeft niets te toetsen of volgens een strak programma aan te leren. Een groepsbegeleider is te allen tijde in de groep aanwezig en helpt bij vragen en bijzonderheden.


Vrijwilligerswerk bij Koraal


Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen Koraal is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met kinderen en jongvolwassenen in de Jeugdzorg. Naast een kennismaking en een rondleiding op locatie hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover word je alles verteld in het eerste oriënterende gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!