Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: Wandel je graag en wil jij onze bewoner meenemen?

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Wij zoeken jou: een maatje om samen met onze cliënt, woonachtig op onze locatie St Anna te Heel, een stuk te gaan wandelen, fietsen op de rolstoelfiets of ergens een ijsje te gaan eten!

Veel bewoners zitten veel stil, komen niet veel buiten en hebben hulp nodig om dit te kunnen ondernemen. Bewoners waarmee je de activiteiten onderneemt hebben een meervoudige beperking of een ernstig verstandelijke beperking. Verdere uitleg hierover krijg je natuurlijk in ons kennismakingsgesprek.

Wie ben ik

"Ik ben een jonge man van 32 jaar met een meervoudige handicap en hoop een maatje te vinden die met me gaat wandelen. Bij het wandelen maak ik gebruik van een rolstoel en geniet van alle individuele aandacht. Het zou fijn zijn wanneer er regelmaat zit in de bezoekmomentjes, want hier kijk ik echt naar uit. Maar je mag zelf invullen hoe vaak en wanneer je komt. Wanneer we elkaar wat beter kennen dan kunnen wij onze activiteiten uitbreiden door bijvoorbeeld met de rolstoelfiets er op uit te gaan of ergens een ijsje te gaan eten. Ook is het mogelijk dat je gevraagd wordt voor ondersteuning bij een andere activiteit, maar dit gaat altijd in overleg. Alle bijzonderheden over mij worden je verteld in ons kennismakingsgesprek. Je kunt ten alle tijden met vragen bij de groepsbegeleiding terecht, er is altijd iemand van de groepsbegeleiders aanwezig."Vrijwilligerswerk bij Koraal

Heb jij een beetje ervaring met mensen met een verstandelijke handicap en kun jij je inleven in hun wereld? Ben je een doorzetter en kun je tijd vrij maken voor dit vrijwilligerswerk? Spreekt deze vacature je aan, twijfel niet en reageer. Je bent van harte welkom!

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!


Over de locatie


De Koraal-locatie St. Anna is naast Op de Bies en Maasveld, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg van Koraal in Limburg. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag.

Meer informatie over Koraal vind je op www.koraal.nlInteresse?

Reageer via de reageer button en wij nemen spoedig contact met je op!