Daelzicht zoekt een

Vrijwilligerswerk: Wandel- of fietsmaatje gezocht

Dienstverband

In overleg

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO, WO, MBO niveau 2, HAVO, VMBO, HBO+

Standplaats

Koningslust

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wie zijn wij? 
Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en behandeling, zinvolle dagbesteding en werk op maat, ondersteuning thuis bij het dagelijkse leven en opvang in een crisissituatie. Ongeveer 1.500 medewerkers en 750 vrijwilligers werken elke dag met plezier, respect, warmte en deskundigheid voor onze 1600 cliënten. Daelzicht is op ruim 80 locaties in Limburg vertegenwoordigd. 

 
Werkzaamheden: 
Voor een jongedame van 26 jaar met een licht verstandelijke beperking uit Koningslust zijn wij op zoek naar een maatje die 1x per week of 1x per 2 weken een flinke ronde met haar zou willen gaan wandelen of fietsen. Mogelijk uiteindelijk hardlopen, maar dit hoeft niet perse. 
 
Haar voorkeur gaat uit naar een woensdag, vrijdag, zaterdag of zondag. In overleg zijn er ook andere mogelijkheden.  
 
Wij zoeken: 
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die haar kan motiveren tijdens het wandelen of fietsen, maar ook kan opbeuren en aanvoelen op het moment dat ze een wat mindere dag heeft. Kun jij goed luisteren, duidelijk zijn in je communicatie en beschik je daarnaast ook nog over humor? Dan zouden we graag met jou in contact komen.  
 
Geen ervaring nodig: 
Om maatje te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is al voldoende. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd, betrokken en geïnteresseerd bent en op een respectvolle wijze kan omgaan met onze cliënten. 
 
Vrijwilliger zijn bij Daelzicht levert een goed gevoel en biedt mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat om met bijzondere mensen waarvoor jij het verschil kunt maken door het bieden van een extra aandacht. In een gemoedelijke sfeer bouw je ervaring op en heb je persoonlijk contact. Je wordt ondersteund bij jouw vragen door de leiding en de vrijwilligerscoördinator. 
 
Wij bieden: 
Bij inschrijving als vrijwilliger vragen wij om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Wij helpen jou met de aanvraag. 
 
Als vrijwilliger bij Daelzicht: 
- ben je verzekerd 
- krijg je een vrijwilligersovereenkomst 
- mag je deelnemen aan kennisbijeenkomsten 
- ontvang je een eindejaar attentie 
- vergoeden wij jouw reiskosten 
 
Interesse? 
Spreekt je dit aan? Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature en wil je meer informatie? Laat het ons weten!