Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: word jij het nieuwe maatje van Diana?

Dienstverband

7,2 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor onze locatie in Landgraaf zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger, die voor langere tijd een maatje wil zijn voor Diana!

"Hallo, ik ben Diana en ben 46 jaar oud. Ik houd van gezelligheid en een praatje. Ik kan mijzelf goed verplaatsen met een rollator en ben verder goed mobiel.

Ik ben tweetalig en spreek zowel Nederlands als Duits, muziek in deze talen vind ik geweldig. Ook heb ik epilepsie, gelukkig heb ik hier maar zelden last van."


Wie zoeken wij?


"Ik zoek iemand die samen met mij leuke uitstapjes wil maken buiten het terrein van Op de Bies. Denk aan een bezoekje bij jou thuis, naar de bioscoop, het theater, een hapje eten, samen winkelen etc. Ik kan dan met jou mee in de auto of we maken samen gebruik van het Omnibus taxi vervoer.

Ik vind het fijn als je mij op een rustige en respectvolle manier te woord staat en naar mij luistert. Ik kan mij verliezen in fantasieverhalen, maar als je mij een tijdje kent kun je hier doorheen prikken.

Ik heb epilepsie en heb hiervoor altijd noodmedicatie bij me. Een epileptische aanval heb ik gelukkig zelden, maar het kan dus wel voorkomen.

Sta jij sterk in je schoenen, ben je betrouwbaar, vrolijk en in voor een grapje? Wellicht kunnen we dan eens afspreken om te kijken of er een klik is?"

Vanzelfsprekend heb je affiniteit met deze doelgroep. Het is een vrijwilligersfunctie die zeer gewaardeerd wordt, maar ook een groot stuk commitment vraagt.


Wanneer?


Diana zoekt een maatje voor ongeveer 1x per 6 weken. Alle tijden - alsmede de momenten van bezoek en/of datums van uitjes - zullen in overleg met de woongroep, cliënt en zijn vertegenwoordigers én natuurlijk jou als vrijwilliger gepland worden.


Over de locatie


De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.


Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Dave Otten (Coördinator Vrijwilligers) via 045 - 533 99 65 of 06 - 222 01 730.