Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: word jij het nieuwe maatje van Peter?

Dienstverband

2 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor onze locatie in Kerkrade zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger, die voor langere tijd een maatje wil zijn voor Peter!

"Hallo, mijn naam is Peter ik ben 60 jaar. Ik ben een vrolijke man en maak graag een praatje met iedereen. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te wandelen, en een kop koffie te drinken, tv te kijken, en naar de dagbesteding te gaan. Ik krijg graag complimentjes en laat dit ook merken."


Wie zoeken wij?


"Ik ben op zoek naar een buddy die met mij ergens een kopje koffie zou willen drinken of een stukje vlaai te eten. Maar een lange wandeling maken, vind ik ook heerlijk om te doen. Een man of vrouw, dat maakt niet uit. Het gaat om één dag in de week. Het mag 2 uur duren, maar dit mag natuurlijk ook korter.

Ik vind het fijn om op de groep waar ik woon, opgehaald te worden. En vanuit daar ergens in Kerkrade te wandelen en een kopje koffie te drinken op het terras of in een lunchroom. Ik kan eventueel ook met het taxi vervoer komen, mocht je geen auto hebben.

Spreek jou dit aan? Laat het ons weten en wellicht kunnen we snel kennis maken!"

Vanzelfsprekend heb je affiniteit met deze doelgroep. Het is een vrijwilligersfunctie die zeer gewaardeerd wordt, maar ook een groot stuk commitment vraagt.


Wanneer?


Peter zoekt een maatje voor 1x per week. Alle tijden - alsmede de momenten van bezoek en/of datums van uitjes - zullen in overleg met de woongroep, cliënt en zijn vertegenwoordigers én natuurlijk jou als vrijwilliger gepland worden.


Over de locatie


De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.


Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Dave Otten (Coördinator Vrijwilligers) via 045 - 533 99 65 of 06 - 222 01 730.