Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: word jij het nieuwe maatje van Shirley?

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor onze locatie in Kerkrade zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger, die voor langere tijd een maatje wil zijn voor Shirley!

"Hallo, mijn naam is Shirley en ik woon in Kerkrade. Ik zoek een maatje waar ik bijvoorbeeld eens mee kan gaan winkelen, thuis op bezoek kan komen, gezellig te kletsen en mogelijk eens een uitstapje kan maken. Het liefst een vrouwelijk maatje.

Ik heb een licht verstandelijke beperking. Ik ga graag met anderen om en kan duidelijk aangeven wat ik wel en niet wil. Ik stel mijn doelen wel eens te hoog en vind het soms lastig dat ik deze niet altijd kan bereiken.

Ik zou het fijn vinden om eens wat vaker met iemand anders iets te ondernemen. Nu verveel ik me snel.


Wie zoeken wij?


Een open en sociaal persoon, die ook goed weet hoe je grenzen moet stellen. Het zou fijn zijn als je het voornemen hebt om een langdurig maatje te zijn.

Je hebt affiniteit met deze doelgroep, en hebt al enige kennis van autisme.

Het is een vrijwilligersfunctie die zeer gewaardeerd wordt, maar ook een groot stuk commitment vraagt.


Wanneer?


Alle tijden - alsmede de momenten van bezoek en/of datums van uitjes - zullen in overleg met de woongroep, cliënt en zijn vertegenwoordigers én natuurlijk jou als vrijwilliger gepland worden.


Over de locatie


De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.


Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Dave Otten (Coördinator Vrijwilligers): 045 - 533 99 65 of 06 - 222 01 730.