Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: Word jij mijn maatje om samen leuke dingen te ondernemen?

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Hallo! Ik ben Kyra, een zelfstandige jongedame van 21 jaar met een licht verstandelijk handicap. Samen met 6 jeugdigen woon ik op Kapellaan en hoop via deze weg een maatje of buddy te vinden om vriendschap op te bouwen.

Ik klets graag over van alles en nog wat. Vooral over mijn diertjes en mijn interesse in verschillende wereldleiders: met name de landen Rusland, Oekraïne en Polen betekenen veel voor mij. Wie vindt het leuk en heeft tijd om samen met mij uitjes te maken? Denk hierbij aan stukjes toeren, wandelen, samen naar een museum, kinderboerderij/dierentuin, attractiepark, culturele bezoekjes, bioscoop of uit eten gaan. Voor deze uitstapjes ben ik een zakcentje aan het sparen en hoop ik binnenkort samen met een maatje op pad te kunnen gaan. Maar we kunnen ook thuis gezellig kletsen, koken of een filmpje kijken.Wie zoeken wij?

Mijn voorkeur gaat uit naar een vrijwilligster van middelbare leeftijd die ongeveer 1 keer per twee weken tijd voor mij vrij kan maken. Iemand waar ik mee kan lachen. Het zou fijn zijn wanneer je in het bezit bent van een auto, doch dit is niet noodzakelijk. De mogelijke tijden voor het ondernemen van een activiteit liggen in de avonduren en het weekend.

Het is voor mij wel belangrijk, dat jij iemand bent die duidelijk is, zich aan de gemaakte afspraken kan houden en standvastig blijft. Individuele aandacht en samen leuke dingen doen, passend bij mijn interesses zou heel mooi zijn.


Praktische informatie


De afspraken voor de activiteit worden samen met de begeleiding gemaakt. Natuurlijk gaan we eerst mogelijkheden creëren om elkaar te leren kennen en krijg je instructies hoe je mij het beste kunt begeleiden. Bij activiteiten die buitenshuis plaatsvinden zal geen begeleiding aanwezig zijn. Wel kun je altijd telefonisch terugvallen op de begeleiding.


Vrijwilligerswerk bij Koraal


Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek.

Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!