Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: word jij onze schoolchauffeur?

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Onze locatie in Simpelveld zoekt een Schoolchauffeur om kinderen van de behandelgroep het Zonnehuis van en naar school te vervoeren. Deze jonge kinderen, in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, gaan naar regulier onderwijs. Dat maakt dat wij geen gebruik kunnen maken van het leerling vervoer geregeld vanuit de gemeenten. Zonder chauffeur zouden deze kinderen met een taxi moeten reizen.


Wie zoeken wij?


Structuur en duidelijkheid is belangrijk voor onze kinderen. Het is wenselijk dat je als chauffeur een aantal dagen per week beschikbaar bent. Daarin zijn we flexibel; denk bijvoorbeeld aan de middagen halen van school of de ochtenden brengen naar school. Of een aantal vaste dagen, zodat het kind weet waar het aan toe is.

Wij zoeken een chauffeur die daarnaast een rustige uitstraling heeft en consequent kan reageren op het kind. Affiniteit met het jonge kind is wel belangrijk.

Wat wordt er van je verwacht?
  • Je loopt mee en vangt het kind weer op bij de auto.
  • Er worden gezamenlijke afspraken gemaakt met en voor het kind. Zo weet het kind, maar ook de chauffeur, waar iedereen aan toe is.
  • Rijbewijs is noodzakelijk, eigen auto niet. We hebben een Koraal auto om in te rijden.
Tijden:
Alle tijden zullen in overleg met de woongroep, cliënt en zijn vertegenwoordigers en natuurlijk jou als vrijwilliger gepland worden maar voor deze vacature gelden de normale schooltijdens als uitgangspunt.


Over de locatie


De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.


Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Dave Otten (Coördinator Vrijwilligers): 045 - 533 99 65 of 06 - 222 01 730.