Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: zijn klussen en vissen jouw hobby's?

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Wij zoeken jou!

Een vrijwilliger voor Sjors, een vrolijke jongeman van 36 jaar met een licht verstandelijke beperking. Sjors wil graag kleine, laagdrempelige activiteiten samen met je doen, zoals klussen en samen vissen.

Het klussen kan erg uiteenlopend zijn, denk aan bouwpakketten in elkaar zetten, knutselen (met hout), elektrotechniek. Enige handigheid is dus wenselijk. De activiteit kan zowel op de leefgroep als bij jou thuis plaats vinden.

Daarnaast vindt Sjors het ook leuk om gezellig koffie te drinken op de groep of elders, samen een keer naar de stad gaan, bijv. Roermond, Weert of Maastricht, een rondje fietsen of samen een ijsje eten. Sjors kan zelfstandig reizen met het openbaar vervoer of met de taxi.


Wie zoeken wij?


Ben jij die vrijwilliger met humor die duidelijk kan zijn en je vanzelfsprekend aan de gemaakte afspraken houdt? Dan past deze leuke vrijwilligersfunctie als maatje voor Sjors helemaal bij jou! De groepsbegeleiding ondersteunt je in de begeleiding naar de bewoner. Zij maken afspraken en onderhouden het contact met je.


Praktische informatie


Sjors woont met 6 mensen op Kapellaan 8 en heeft een vlotte babbel. Hierdoor kun je hem misschien wat overschatten.

Je kunt altijd op de begeleiders terugvallen voor vragen of ondersteuning.

De gewenste dag voor het vrijwilligerswerk is op donderdag overdag. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent, iedereen is welkom!


Vrijwilligerswerk bij Koraal


Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek.

Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!