Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: zijn vissen en klussen jouw hobby's?

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen.

Wie zoeken wij?

Een mannelijke vrijwilliger tussen de 20 en 45 jaar voor een vrolijke jongeman van 34 jaar met een licht verstandelijke beperking. Hij woont samen met 5 andere cliënten op Kapellaan 10. Hij heeft een vlotte babbel, waardoor je hem soms zou kunnen overschatten . Daarbij kun je altijd terugvallen op begeleiders voor vragen of ondersteuning.

Het zijn voornamelijk kleine, laagdrempelige activiteiten die hij samen met je wil doen. De voorkeur ligt bij vissen en samen klussen, dit kan erg uiteenlopend zijn (knutselen o.a. met hout, elektrotechniek, …). Enige handigheid is dus wenselijk. Daarnaast ga je samen gezellig koffie drinken op de groep of elders, samen een keer naar de stad (bijv. Roermond, Weert, Maastricht), een rondje fietsen of samen een ijsje eten.

De gewenste dagen voor het vrijwilligerswerk zijn op woensdag en zaterdag in de middagen en de avonden. Graag op afspraak, omdat de werktijden kunnen veranderen door zijn werk en de weekendjes die hij naar huis gaat.

Ben jij degene met humor, die daarnaast duidelijk kan zijn en zich aan de gemaakte afspraken houd? Dan past deze vacature helemaal bij je en zoeken wij jou!

De groepsbegeleiding ondersteunt je in de begeleiding naar de bewoner. Zij maken afspraken en onderhouden het contact met je.

Wat bieden wij?

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!