Stichting Pergamijn zoekt een

Weekend hulp Herstal 31-33

Dienstverband

7 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Weekend Hulp begeleider, Gehandicaptenzorg, 7 uur, Echt

Waar kom je terecht?
We bieden je de kans om als weekend hulpcliëntbegeleider in de woning Herstal 31-33 in Echt het team te komen versterken.

De begeleidingsintensiteit van deze doelgroep is hoog en de ondersteuningsbehoefte is vooral gericht op het creëren van basisveiligheid en het in stand houden van vaardigheden.
Er is dagelijks een zeer duidelijk contrast merkbaar tussen kunnen en aankunnen. De mate van het aankunnen op een bepaald moment bepaalt de mate van het kunnen. Er dient continu afgestemd te worden op de cliënt. De cliënten kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen wanneer hun wereld door interne of externe factoren verstoord wordt. Dit kan zich uiten in fysieke agressie naar de omgeving en/of automutilatie.

Uitgangspunt is ‘een zo normaal mogelijk leven’, waarbij het streven van de begeleiders is om de bewoners een passende daginvulling aan te bieden waarbij uitgegaan wordt van normale, dagdagelijkse activiteiten, een prettige vrijetijdsinvulling en het aangaan van contacten waar mogelijk.

Jouw baan
Als hulp cliëntbegeleider ondersteun je het team in huishoudelijke taken, ook verleen je verzorgende en lichamelijk hulp. Je draagt bij aan het welzijn van de cliënt en een zinvolle invulling van de vrije tijd door te ondersteunen bij activiteiten zoals wandelen, knutselen, muziek maken. Je draagt zorg voor een positieve uitstraling van de woning.

Jij…
 • werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega’s?staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.
 • kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig.
 • beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een hulp cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn.
 • zorgt als hulp cliëntbegeleider voor de ondersteuning van jouw collega’s in verschillende werkzaamheden, maar ben je ook aanwezig voor de cliënten. Je maakt hun lunch bijvoorbeeld klaar, en zorgt ervoor dat zij hier vervolgens lekker van kunnen genieten.

Jouw achtergrond…
 • Je hebt een diploma in de zorg op tenminste MBO-niveau 2.
 • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg en reeds ervaring in gehandicaptenzorg of ouderenzorg.
 • bent ook in de avonduren inzetbaar.

Wij...
Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 25 afhankelijk van je opleiding; (m.i.v. 1-12-2023: min. €2.093,- max. €2.911,- o.b.v. 36 uur);
 • 144 verlofuren per jaar (bij fulltime dienstverband) en een regeling balansverlof;
 • Een eindejaars uitkering van 8.83% in 2023 en 8,33% de volgende jaren, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond en vanuit België (o.a. Maaseik en Kinrooi).

Meer weten?
Voor nadere informatie over de functie-inhoud hulp cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Sandra Snijders, teammanager. Tel: 06-20439608.

Wil je een recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja of Justin. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teammanager en een collega.