Stichting Pergamijn zoekt een

Weekendkrachten gezocht!

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Beek

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Weekendkracht Beek

Uren zijn bespreekbaar.

Wil je graag in de zorg werken, maar heb je een voorkeur om in de weekenden te werken? Dat kan!

Waar kom je terecht?
We bieden je de kans om als weekendkracht in de woning op de Labouréstraat 3 in Beek het team te komen versterken. Binnen deze woning wonen 20 cliënten, variërend in leeftijd van 40 tot 72 jaar, die zorg, begeleiding en ondersteuning nodig hebben met betrekkeing tot ADL, verpleegtechnische handelingen, daginvulling en het behouden van hun sociale netwerk.

Jouw baan
De Labouré richt zich voornamelijk op de ouder wordende cliënt met een ernstige verstandelijke beperking. Bij de cliëntgroep is er sprake van dementie, fysieke en cognitieve achteruitgang t.g.v. het ouder worden, epilepsie en het Angelmansyndroom. De begeleiding richt zich op het volgen van de cliënt in het proces van ouder worden. Er wordt gewerkt volgens de fenomenologische benaderingswijze, in een veilige sfeervolle en huiselijke omgeving. We hebben leuke belevingsgerichte activiteiten, zoals snoezelen met de cliënten, massages, koken en bakken. Maar als onze cliënten juist wat meer actie kunnen gebruiken, dan gaan we met hen beneden naar de dagbestedingssoos. In de Labouré kijken we echt per cliënt naar de behoeftes die per dag kunnen verschillen. Is een cliënt bijvoorbeeld een dag iets vatbaarder voor prikkels, dan gebruiken we de snoezelkar, waarmee hij een virtuele wandeling door het bos kan maken in zijn kamer.

Een collega aan het woord:

“Voor onze cliënten is sfeer heel belangrijk. De bewoners zijn allemaal heel erg verschillende en het is een uitdaging om ze goed te leren kennen, maar de blikken in hun ogen spreken boekdelen. Het geeft mij een super goed gevoel als ik in de ochtend bij een bewoner de slaapkamer in kom lopen en de ogen beginnen te twinkelen. Daar doe ik het voor!”

Jij…
…. werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega’s staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.
…. kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en ben je in staat een goede samenwerking aan te gaan en in stand te houden. Je neemt deel in het multidisciplinair overleg.
…. beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn.
…moet derhalve als cliëntbegeleider binnen deze woning goed kunnen schakelen om steeds opnieuw te bekijken wat de behoefte en vraag van de cliënt is. Binnen de Labouré wordt er gestreefd naar een zo normaal mogelijk leven.

Jouw achtergrond…
  • Je hebt een diploma in de zorg op MBO-niveau 3 Verzorgende 3-IG of niveau 4.
  • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg en wil graag ervaring op doen en/of ontdekken waar jouw talenten liggen. Die kans bieden wij je graag. Maar ook als je al ervaring hebt in de zorg en precies weet waar je kracht ligt gaan we graag het gesprek aan.

Wij…
Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat. Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35 of 40, afhankelijk Avan je opleiding; (min. €2.258,- max. €3.432,- o.b.v. 36 uur);
  • 144 verlofuren per jaar en 57 balansverlof uren (bij fulltime dienstverband).
  • Een eindejaars uitkering van 8.83% in 2023 en 8,33% in volgende jaren, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. De kosten van de VOG vergoeden wij;
  • Labouré in Beek is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Heerlen, Maastricht, Maasmechelen, Maaseik en Kinrooi.

Meer weten?
Voor nadere informatie over de functie-inhoud cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Jessie Vroom, teammanager. Tel:06-43616408

Jij gaat ervoor!
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan via de knop met je motivatie en cv. We willen je graag ontmoeten!

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja of Justin. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teammanager Jessie Vroom.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.