De Zorggroep zoekt een

Welzijnsmedewerker, Vincentiushof, Venray

Dienstverband

24 - 28

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Venray

Werkvelden

Ouderenzorg

Word jij die inspirerende collega in de toekomstige PG woning? Vincentiushof  is volop in beweging in een dynamische omgeving waarin een beroep word gedaan op jou creativiteit en flexibiliteit op het gebied van dagbesteding en welzijn op de woning.

Ben jij een enthousiaste activiteitenbegeleider die in staat is om zelfstandig te werken, ben je flexibel, creatief en vindingrijk? En ben je op zoek naar een afwisselende baan met een grote mate van regie en eigen verantwoordelijkheid? Kun jij structuur bieden en durf je grenzen op te zoeken rondom het netwerk van de cliënt, dan is deze functie bij Vincentiushof te Venray wellicht iets voor jou! Je werkt in meerdere kleinschalige zelfstandige teams, open en initiatiefrijk met ruimte voor innovatieve ontwikkelingen, die altijd denken in mogelijkheden en kansen. Zie jij de uitdaging in het begrijpen van onbegrepen gedrag en non-verbale taal en welzijnsmomenten op maat te creëren voor mensen met dementie? Individueel gericht en daarnaast ook groepsgericht daar waar mogelijk is. Kun jij in een dynamische omgeving "out off the box" denken en handelen? Activiteiten zullen aan het ritme van iedere individuele bewoner aangepast worden d.m.v. individuele of groepsactiviteiten zoals koken, zwemmen, gymnastiek, spelvormen, zangkoor, muziek luisteren of borrelen. Ook activiteiten op maat bedenken die het best passend zijn bij de bewoner zoals snoezelactiviteiten, zintuiglijke stimulatie en muzische activiteiten.

Wat ga je doen?
Je bent in staat tot het uitvoeren van doelgroepgerichte activiteiten voor specifieke kwetsbare groepen cliënten.  Voor een optimaal welbevinden dien je vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, om een bijdrage te leveren aan het lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden van de bewoner. De dagbestedings- en welzijnsactiviteiten worden zodanig uitgevoerd dat zelfredzaamheid en lichaamsfuncties van de bewoner optimaal worden gestimuleerd, rekening houdend met de wensen, psychisch welbevinden en mogelijkheden van de bewoner. Je vertaalt kennis naar woon-, leef- en zorgvoorzieningen. Je stimuleert, motiveert medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers om samen het welzijnsaspect te kunnen dragen, zodat het een gezamenlijkheid is. Je draagt mede zorg voor een veilige en prettige woon-werkomgeving, mede door het bieden van structuur.

Wat maakt jou de juiste Welzijnsmedewerker/Coach Dagbesteding?
Je hebt ervaring opgedaan in een soortgelijke functie en hebt kennis van de actuele ontwikkelingen in de ouderenzorg. Je hebt ervaring met belevingsgericht werken en hebt zorg-relateerde ervaring (pré).
Je bent ondernemend, ontwikkelt en verstevigt relaties en samenwerking binnen en buiten de eigen organisatie. Je kunt je makkelijk aanpassen bij veranderende omstandigheden, bent creatief en kunt originele of nieuwe ideeën en oplossingen bedenken. Je kunt heel goed zelfstandig werken en besluiten nemen. Het begeleiden en ondersteunen van vrijwilligers, stagiaires en leerlingen behoort tot je taken en heb je ervaring mee. Je bent een teamspeler en werkt met je team aan een gezamenlijk resultaat. Je hebt tact, kan goed luisteren en hebt inlevingsvermogen. Aanspreken van krachten, talenten en mogelijkheden van vrijwilligers en deelnemers en hen uitdagen zich persoonlijk te ontwikkelen. Signaleren en rapporteren: opmerken van signalen van alle deelnemers en deze op de juiste manier kunnen verwerken, vroegtijdig signaleren van verandering bij deelnemers en hierop preventief actie ondernemen; kunnen anticiperen op veranderingen bij de bewoners en inspelen op incidenten en onvoorziene situaties. De Welzijnsmedewerker/Coach Dagbesteding heeft een breed netwerk en initieert, stimuleert en ondersteunt samenwerkingsrelaties tussen personen, professionals, plaatselijke ondernemers, verenigingen en organisaties. Verder ben je:

  • in het bezit van het diploma activiteitenbegeleiding/SPW3   

Hoe zorgen wij voor jou?
Als Welzijnsmedewerker/Coach Dagbesteding word je ingeschaald op basis van de cao VVT, in salarisschaal  FWG 35, met een salaris van maximaal € 2.762,34 (vanaf 1 juli 2021 € 2.845,21) bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. 
Je kunt direct voor gemiddeld 24 tot 28 uur per week aan de slag voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar. Wil je jezelf verder ontwikkelen? We helpen je bij De Zorggroep graag met de juiste opleiding, training of cursus. Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de bewoners in Vincentiushof is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris een:

  • eindejaarsuitkering van 8,33%
  • vakantiegeld van 8%
  • aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, van fietsplan, fitnessregeling en collectieve verzekeringen tot een kortingspas voor verschillende winkels en voordelig geprijsde uitjes in het ‘weg-na-het-werk’-programma.

Direct solliciteren?
Vul het sollicitatieformulier in en voeg je CV toe.
Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we graag bij indiensttreding een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG)

Eerst meer weten?
Wil je mee informatie en/of organisatie? Neem dan contact op met onze Recruitment medewerker Annelies Waasdorp, via werkenbij@dezorggroep.nl

Interesse in andere vacatures binnen De Zorggroep?
Op www.werkenbijdezorggroep.nl vind je een overzicht van alle actuele vacatures.
Staar je niet blind op een vacature. Er is zoveel te doen bij De Zorggroep. Er zit vast een leuke functie voor jou bij. 

Over De Zorggroep
Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorgcentra bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit positieve gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Bijna 6000 medewerkers (en duizenden vrijwilligers) zetten zich dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt datgene doen waar hun hart ligt.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.