Sevagram zoekt een

Werken als Persoonlijk Begeleider bij Sevagram in Maastricht

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ouderenzorg
Werken als Persoonlijk Begeleider bij Sevagram in Maastricht
Ben jij op zoek naar een betekenisvolle carrièrestap die meer afwisseling en vrijheid biedt? Dan is (Persoonlijk) Begeleider de baan waar je naar op zoek bent! Bij ons ben je onderdeel van een nieuw team dat ervoor zorgt dat onze bewoners langer kunnen genieten van het comfort en de geborgenheid van hun eigen vertrouwde omgeving.

Wie zijn wij?
Bij Sevagram staat het welzijn en welbevinden van de bewoner centraal. Onze zorg wordt geleverd met een warm hart en liefdevolle aandacht. We zijn er ook erg trots op dat wij als enige zorgorganisatie in Limburg het prestigieuze Planetree certificaat hebben behaald, en alle beoordeelde locaties een Gouden label hebben gekregen.

Met een hart voor de zorg werken?
Bij Sevagram staat kwaliteit van leven voorop. We gunnen het onze bewoners hun beste leven te leiden, dus geven we ze een steuntje in de rug en de zorg die ze nodig hebben. Daardoor kunnen ze langer thuis blijven wonen, want we zien dat dit geweldig belangrijk wordt gevonden.

Hoe ziet je werk als (Persoonlijk) Begeleider eruit?
Ons team wordt aangevuld, omdat we ons richten op door ontwikkelen van, volledig pakket thuis (VPT). Dit is gericht op ouderen die een pakket aan diensten ontvangen dat bestaat uit welzijn, zorg en eventueel ook behandelingen.

Jij hebt oog voor de dingen die het dagelijkse leven van onze deze kwetsbare personen zinvol en aangenaam maken. Je voelt goed aan welke benadering op welk moment de juiste is en weet dit ook te verwerken in een individueel plan. Hierdoor stimuleer je onderlinge contacten en creëer je een fijne sfeer om in te wonen.

Je pakt de kansen die je ziet om samen met de bewoner ADL taken te doen. Het maakt jou trots om te zien hoe ze op die manier veel meer de eigen regie behouden. Ondertussen houd je ook de ontwikkeling van de bewoners in de gaten en anticipeer je op veranderingen. Je hebt inzicht in wat er zich afspeelt achter de voordeur. Jij vindt het leuk om de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen te vinden voor de (vaak) multi-complexe problematiek van de bewoners.

Jij bent een goede regisseur. Je kunt goed zelfstandig werken en je neemt de verantwoordelijkheid. Je zorgt dat de bewoners een goed netwerk hebben, dat is ingericht op hun zinvolle dagbesteding. Met individuele en met groepen bewoners voer je activiteiten van A tot Z uit, oftewel: je ontwikkelt en verzorgt ze en je zorgt voor de voorbereiding & coördinatie.

Maar je doet dit uiteraard niet alleen. Je participeert in het MDO. Je bent verantwoordelijk voor het formuleren van de doelen in het begeleidingsplan in het ECD in samenspraak met je collega Verzorgende IG, MBO-verpleegkundige en de wijkverpleegkundige. Jullie bewaken zo samen de doelen conform de PDCA-cyclus. Je werkt dan ook nauw samen met verschillende ketenpartners of huisartsen maar ook andere in-en externe behandelaren zoals fysio, ergo en maatschappelijk werk. En de kers op de taart: je bent onderdeel van een team in een hechte organisatie, waarin iedereen altijd voor elkaar klaar staat.

Tenslotte verricht je de bij de functie behorende administratieve werkzaamheden en rapporteer je over de geleverde begeleiding aan de bewoners in brede zin.

Solliciteer nu en maak elke dag een positief verschil in het leven van anderen!

Wat mag je van ons verwachten?
 • We bieden je een structurele baan voor 24 - 32 uur per week. Dit gaat in goed overleg;
 • Goede balans tussen werk en privé door collegiale roostering;
 • Direct een vast dienstverband behoort zeker tot de mogelijkheden;
 • Een team van enthousiaste collega’s die elkaar ondersteunen, aanvullen en versterken. Jij bent hierin van harte welkom!
 • Je salaris volgens de cao VVT, FWG 40 of 45, afhankelijk van je opleiding en ervaring;
 • Binnen Sevagram ondersteunen en faciliteren we jou om verder te groeien. We bieden passende leer-en ontwikkelmogelijkheden op maat. Samen bekijken we welke kennis en ervaring jij meebrengt en waar jouw talenten liggen en hoe we deze verder kunnen ontwikkelen;
 • Wij hebben een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. eindejaarsuitkering, goed pensioen, aanvullende verzekeringen en nog veel meer.

Wat verwachten wij van jou?
 • Je beschikt over kennis en ervaring in de VVT sector of hebt affiniteit met de doelgroep;
 • Je houdt van veel vrijheid en zelfstandigheid;
 • Je bent flexibel qua werktijden. In de avonden en weekenden stopt onze zorg natuurlijk niet;
 • Je bent in het bezit van een auto/scooter/fiets om jezelf te kunnen verplaatsen tussen de woningen;
 • En natuurlijk ben jij in het bezit van een MBO 3/4 diploma zoals MMZ, SPW, Verzorgende IG of vergelijkbaar.