Sevagram zoekt een

Werken als Zorgassistent binnen Oosterbeemd in Valkenburg

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Valkenburg a/d Geul

Werkvelden

Ouderenzorg
Omdat jij (nog) geen zorgopleiding hebt afgerond maar wel wil zorgen vanuit je hart is dit dé perfecte baan voor jou!

Op welke locatie in Zuid-Limburg van Sevagram ga je aan de slag?
Op onze locatie in Oosterbeemd, aan het centrum van Valkenburg, verlenen we zorg aan bewoners die vanwege (intensieve) lichamelijke zorg niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Maar ook bewoners met beginnende, lichte dementie vinden hier hun nieuwe thuis. Het is een heel open huis, waar de warme sfeer van de locatie al voelbaar is zodra je de voordeur binnenloopt. Onze locatie staat aan de vooravond van een grote verbouwing die ervoor moet zorgen dat de locatie weer een eigentijds karakter krijgt. Ons team van ervaren en vertrouwde medewerkers zet zich iedere dag opnieuw in om het thuisgevoel voor onze bewoners binnen de locatie te evenaren.

Oosterbeemd is ook één van onze locaties die een belangrijke rol speelt binnen ons Community Care programma. Het is een warme ontmoetingsplek voor de buurt. Ouderen uit de buurt kunnen makkelijk even bij ons binnenlopen voor een kop koffie, een leuke culturele activiteit of voor een praatje. Maar ook lokale verenigingen en andere betrokkenen uit de omgeving dragen graag bij aan het welzijn van onze ouderen.

Werken vanuit je hart. Sevagram staat als Planetree gecertificeerde organisatie middenin de samenleving. We zijn er voor anderen. Voor onze bewoners en hun families en voor jou. Jij werkt met passie en plezier nauw samen met je collega’s en dit straal jij ook uit naar onze bewoners. Omdat jij (nog) geen zorgopleiding hebt afgerond maar wel wil zorgen vanuit je hart is dit dé perfecte baan voor jou! Je grootste uitdaging en motivatie is dat je bewoners een fijne dag wilt geven.

Verantwoordelijkheid. Als zorgassistent ben je, samen met de collega’s in je team, verantwoordelijk voor het runnen van het huishouden en zorg je voor een huiselijke sfeer. Daarnaast ondersteun je bij lichte verzorging van de bewoners. Denk hierbij aan ondersteuning bij wassen en aankleden, toiletgang en bij het uit bed komen. Ook verstrek je maaltijden en drank en help je bewoners hierbij volgens de geldende richtlijnen en protocollen. Vanuit jouw rol ben je alert op veranderingen bij de bewoners en signaleer je bijzonderheden. Natuurlijk leren onze docenten én jouw ervaren collega’s je alle fijne kneepjes van het vak!

Iedere dag een nieuwe uitdaging. Naast het bieden van ondersteuning bij lichte zorgtaken geef jij de bewoners de persoonlijke aandacht die zij verdienen. Jij hebt oog voor hun welzijn! Zo voer je bijvoorbeeld een gezellig gesprekje of begeleid je ze bij activiteiten. Verder zorg jij voor een fijne en schone woonomgeving voor de bewoners. Afwisselend en dankbaar werk dus. De collega’s zitten met smart op jouw hulp te wachten en onze bewoners op jouw gezelligheid!

Wat heb je nodig om in deze functie aan de slag te gaan?
Je kunt bij ons direct aan de slag als zorgassistent wanneer je:
  • Al in het bezit bent van het certificaat C0039
  • Of student bent aan een zorgopleiding en een schoolverklaring kunt overleggen (wij laten je weten om welke verklaring dit precies gaat)
  • Of al werkzaam bent als zorgassistent binnen een andere zorgorganisatie

Voldoe je niet aan een van deze drie eisen? Dan kun je bij ons starten als zorgondersteuner en na +/- 6 maanden doorstromen naar zorgassistent door middel van een intern scholingstraject.

Als zorgassistent zorg jij naast persoonlijke aandacht ook voor een stukje persoonlijke zorg voor onze bewoners. Zo ondersteun jij je collega’s bij lichte zorgtaken zoals wassen, aankleden, toiletgang en bijvoorbeeld het aantrekken van steunkousen. We hebben mogelijkheden voor +/- 24 uur per week. Omdat communicatie met je collega’s en onze bewoners ook in deze functies erg belangrijk is, verwachten wij dat je de Nederlandse taal goed spreekt en schrijft.

Wil jij solliciteren op deze vacature bij Oosterbeemd in Valkenburg?
Solliciteren bij Sevagram maken we voor jou zo makkelijk mogelijk. Je kunt klikken op de sollicitatie button en je gegevens achterlaten.

Heb je eerst nog wat vragen of wil je nog meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met teammanager Sander (0639083823) of Silvia (0618467377).