MeanderGroep zoekt een

Werkervaringsplek Hulp bij Huishouden

Dienstverband

9-26 uur

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Ouderenzorg

Meander maakt het mogelijk om middels een werkervaringsplek kennis maken met de functie Hulp bij Huishouden.

Tijdens het werkervaringstraject word je begeleid door een interne jobcoach en gekoppeld aan een werkbegeleider. Hierdoor is het mogelijk om stap voor stap kennis te maken met de functie (opbouw in uren is daarbij mogelijk). Samen met de jobcoach bepaal je wat je wilt leren en welke doelen moeten worden bereikt om te kunnen doorstromen naar betaald werk. De doelen zijn vrijwel altijd werkgerelateerd, maar kunnen ook persoonlijk zijn. Het kan ook het onderzoeken van je belastbaarheid zijn.

Tegen het eind van het werkervaringstraject ga je samen met je jobcoach en je manager in gesprek om de mogelijkheden voor doorstroom naar betaald werk te bespreken. Er zijn structureel vacatures voor de functie Hulp bij Huishouden beschikbaar.

Aan de slag als medewerker Hulp bij Huishouden?

Het is 8.00 's ochtends, een mooie dag en jij zit lekker op de fiets naar je eerste klant. Goed gehumeurd en met een grote glimlach kom jij aan bij mevrouw Walters. Ze is blij je weer te zien en vertelt je over haar leuke weekend. Dan kan de dag echt starten. Je weet al wat er vandaag op de planning staat! "Helpt u me een handje mee met het beddengoed?"

De Hulp bij het Huishouden, zoals wij dat binnen MeanderGroep noemen, zien wij als ondersteuning die bijdraagt aan de wens om mensen zolang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Als Hulp bij het Huishouden ben jij vaak de eerste hulp die in huis komt. Jij speelt dus een grote rol als het gaat om het signaleren van zaken die niet meer goed lukken. Ook doorbreek jij eenzaamheid en bied je een luisterend oor. Benieuwd hoe dit gaat? Check het filmpje: Hulp bij het Huishouden - YouTube

Dit vind je leuk om te doen:

Jij vindt het leuk om een ander aandacht te geven en dit doe jij met heel jouw hart.

  • De zelfredzaamheid stimuleren en wanneer nodig ondersteunen met huishoudelijke taken die klanten zelf niet meer kunnen uitvoeren
  • Verantwoordelijk zijn voor en het verrichten van huishoudelijke werkzaamheden zoals: stofzuigen, dweilen, de koelkast schoonmaken en het toilet en de badkamer schoonmaken
  • Signaleren bij verandering in de lichamelijke of psychische toestand van de klant
  • Schakelen met de juiste contactpersoon of collega indien jij inschat dat dit nodig is
  • Je vindt het ook leuk om te leren! Binnen de Hulp bij het Huishouden is het namelijk mogelijk om veel cursussen te volgen, extra taken uit te voeren of zelfs in opleiding tot zorgmedewerker te gaan.

Herken jij jezelf?

  • Jij hebt aandacht voor mensen en helpt graag.
  • Respect, inlevingsvermogen en betrokkenheid zijn begrippen die helemaal bij jou aansluiten.
  • Wanneer er veranderingen zijn of zaken niet goed meer lopen valt jou dit direct op.

Werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag en de werktijden liggen tussen 08.00 uur en 17.00 uur (afhankelijk van je werkuren).

Bij je start dien je een geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) te kunnen overleggen of bereid te zijn deze aan te vragen. De kosten van de VOG worden vergoed door MeanderGroep.

Het salaris van de functie Hulp bij Huishouden wordt bepaald aan de hand van de CAO VVT, minimaal € 1.934,40 en maximaal € 2.381,30 bruto per maand, bij 36 uur. Daarnaast is er een eindejaarsuitkering (8,33% van het bruto jaarloon) en vakantiegeld (8% van het bruto jaarloon).

Kijk voor meer informatie, onze flyer en filmpjes ook op: Werkervaringsplekken (meandergroep.com)