Kempenhaeghe zoekt een

Woonbegeleider - complex gedrag

Dienstverband

24-32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Sterksel Sterksel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Beste Woonbegeleider complex gedrag,

ben jij op zoek naar een uitdagende, veelzijdige en afwisselende baan in de zorg?

 

Hoe ziet je werkdag eruit
Als woonbegeleider complex gedrag ben je begeleider van een complexe en diverse cliëntengroep, waarbij zorg op maat hoog in het vaandel staat. Je begeleidt de bewoners door de dag heen en speelt in op de dagelijkse gebeurtenissen met als doel de bewoner een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven te bieden. Jij stemt jezelf constant af op de echte behoefte van de cliënt en beweegt steeds mee, zodat hij zich veilig voelt. Jij zorgt steeds samen met het team voor een veilige, voorspelbare, overzichtelijke en prikkelarme omgeving.
    
Als woonbegeleider observeer, geef je betekenis aan en speel je in op het complexe, soms moeilijk begrijpbare gedrag. Je biedt de bewoner structuur, duidelijkheid en veiligheid. Daarnaast pas jij je manier van communiceren aan, aan wat de cliënt op dat moment nodig heeft.
Er is een nauwe samenwerking met de dagbesteding, waar bewoners over het algemeen doordeweeks dagelijks naar toe gaan. Je werkt en denkt mee in het behalen van persoonlijke doelen van de bewoners en doet dit volgens de diverse methodieken waarmee binnen het cluster wordt gewerkt.
De werktijden zijn tussen 07.30 – 22.45 uur en je werkt in gevarieerde diensten. Tenslotte vervul je binnen Kempenhaeghe vanuit het cluster een crisisfunctie gericht op gedrag.

Over de afdeling
Binnen het cluster complex gedrag wonen volwassenen met een zeer diverse zorgvraag. De doelgroep bestaat uit acht bewoners met een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Ieder individu is bekend met een complexe vorm van epilepsie met daarnaast bijkomende stoornissen waaronder psychische/psychiatrische, lichamelijke en ernstige gedragsproblematiek. Sparrenlaan 2 bestaat uit acht appartementen waar veelal 1 op 1 begeleiding geboden wordt, maar waar ook oog is voor gezamenlijke momenten waarbij de bewoners gebruik maken van de gedeelde woonkamer.


Wat breng je mee
Je hebt een afgeronde MBO of HBO opleiding V&V of Social Work / agogische opleiding en hebt ervaring me de doelgroep EVB+. Je ziet het als jouw taak om een cliënt echt te doorgronden en samen te investeren in jullie vertrouwensband, dat gaat met vallen en opstaan. Moeilijk verstaanbaar gedrag zie jij als uiting dat het “even niet lekker gaat” en is voor jou een uitdaging om naar de oorzaak op zoek te gaan zodat jullie elkaar steeds beter gaan begrijpen.
Je bent een daadkrachtige, enthousiaste en zelfstandige professional. Je staat open voor uitdagingen en durft initiatief te tonen. Je reflecteert op je eigen handelen en het geven en ontvangen van feedback is voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast sta je stevig in je schoenen, bent consequent en durft je eigen grenzen aan te geven. Een gezonde dosis humor is altijd welkom!

 

Wat bieden wij

•    Een vaste aanstelling;
•    Uren in overleg, wij denken aan 24-32 uren;
•    Cao Ziekenhuizen, salaris FWG 45, maximaal € 3.225 bruto per maand bij een fulltime aanstelling;
•    Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, beide structureel 8,33%;
•    Een uitgebreid meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, denk aan een mobiele telefoon of lidmaatschap sportschool;
•    Volop (door) groeimogelijkheden;
•    Bij Kempenhaeghe hoef je geen specialist te zijn, om er een te worden. Daar helpen wij je mee!

 


Informatie en sollicitatie
Interesse? Top! Solliciteer dan via bijgaande link.

De vacature zal in het eerste kwartaal van 2021 ingevuld gaan worden.

Heb je nog vragen, bel of app me dan gerust!
Chantal Simar, recruiter
M. 06-51142379
E. simarc@kempenhaeghe.nl

Bereikbaardheid: 15 minuten achter Weert, prima bereikbaar vanuit Limburg!

Locatie: Sterksel