Land van Horne zoekt een

Zorgassistent / zorgondersteuner in opleiding voor zorgcentrum Martinus

Dienstverband

24 uur gemiddeld per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Weert

Werkvelden

Ouderenzorg

Wil je graag in de ouderenzorg werken, maar heb je hier geen zorgopleiding of werkervaring in? Of ben je zorgassistent en wil je hierin verder groeien, meer ín zorg doen en een scholing volgen, maar géén gehele opleiding? Dan is de functie van Zorgassistent en / of scholing tot Zorgondersteuner misschien iets voor jou! Voor onze psychogeriatrie en somatiek afdeling zijn we op zoek naar nieuwe collega's in de functie van Zorgassistent / zorgondersteuner in opleiding: een functie waarin je welzijnstaken combineert met zorgondersteunende en huishoudelijke taken.

Aan de slag als zorgassistent
Je bouwt een vertrouwensrelatie op met cliënten en draagt bij aan een veilige en prettige woonomgeving door met name toezicht te houden in de huiskamer. Je bent de rechterhand van onze zorgmedewerkers, dus naast diverse welzijnstaken gaat ook veel tijd en aandacht naar het zorgproces. Je helpt bijvoorbeeld met bedden verschonen en opmaken, waskommen schoonmaken, po zakken verschonen, wasgoed ophalen. Daarnaast ondersteun je cliënten bij het haren kammen, scheren, etc. In deze functie heb je tijd en aandacht voor cliënten en hun familie. Je helpt ook bij het eten, drinken en kleine activiteiten en verricht enige huishoudelijke taken (indien nodig). Je signaleert tijdig bijzonderheden en meldt deze bij de verantwoordelijke zorgverlener.

Jouw weg naar zorgondersteuner
Je start als zorgassistent, waarbij je de zorg beter leert kennen. Indien gewenst kun je na het volgen van een interne opleiding doorgroeien tot zorgondersteuner. Een functie waarin je net weer wat meer verantwoordelijkheden krijgt, gericht op zorgtaken zoals lichte ADL-werkzaamheden en persoonlijke verzorging. Als zorgondersteuner wordt gevraagd om inzetbaar te zijn voor alle diensten (voornamelijk vroege diensten en avonddiensten, weekenden en incidenteel een nachtdienst. Hierover gaan we met elkaar in gesprek).

De scholing zorgondersteuner
Je start als Zorgassistent (zonder ADL taken) en gaat in overleg de interne scholing volgen tot Zorgondersteuner. Deze scholing duurt 6 maanden, waarbij je gemiddeld 1 dag in de week naar school gaat. Als Zorgondersteuner wordt gevraagd inzetbaar te zijn in de 24 uurs diensten (vroege-, avond- en nachtdienst). Ben je geïnteresseerd, heb je een zorghart en doorzettingsvermogen? Reageer dan snel voor onze gezellige locatie in Weert bij Martinus. We hebben mogelijkheden op de afdeling PG (psychogeriatrie) en somatiek (mensen met lichamelijke ouderdomsklachten).

Belangrijk is dat je gemotiveerd bent om te werken in de zorg, je affiniteit hebt met ouderen en je een open persoonlijkheid hebt en een geduldige aanpakker!

Land van Horne betaalt jouw opleidingskosten en studiemateriaal. Je gaat 1 dag in de week naar school en daarnaast werk je minimaal 14 uur per week gemiddeld in de zorg. Het bijbehorende basissalaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-VVT. Je start dan als Zorgassistent in FWG15 (min. € 12,10 en max. € 14,99 bruto per uur) en als je de scholing positief hebt afgerond: worden de contracturen in overleg vastgesteld en je salaris gaat dan naar de volgende schaal, FWG20 (min. € 12,63 bruto per uur met een max. / doorgroei naar € 15,93 bruto per uur).

Interesse?
Heb je interesse? Super leuk!
Reageer dan op deze vacature via de 'solliciteer direct' knop en we nemen contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan even contact op met de teamleider, Bert Beunen, T. 088 987 82 76.